用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 DGS 開始 call wait list, 有人收到 call 嗎?
go

DGS 開始 call wait list, 有人收到 call 嗎?  

我朋友今早收了!

回覆 meimei小朋友 的帖子

都係,地區band 1, 徘徊級1-3,但就沒什麼特別特異功能,樣樣有D only!

5tgb    發表於 19-3-19 07:02

AAAS10 發表於 19-2-19 13:54
回覆 meimei小朋友 的帖子

都係,地區band 1, 徘徊級1-3,但就沒什麼特別特異功能,樣樣有D only! ...

我覺得仲會收reserve .

Cliokohonda 發表於 19-2-19 14:51
我覺得仲會收reserve .

Deleted

Mustrek 發表於 19-2-19 15:14
一定有,預祝你三月時來報雙喜臨門

好大壓力喎,三月後唔敢上EK 了!
講真,阿女已同小學老師同學說了會去飛鵝山,佢自己都訂下目標中學會爭取前列成績。

5tgb    發表於 19-3-1 06:19
5tgb    發表於 19-3-1 06:19
Mustrek    發表於 19-2-20 00:06

Cliokohonda 發表於 19-2-19 22:45
講真,阿女已同小學老師同學說了會去飛鵝山,佢自己都訂下目 ...

不要給自己太多壓力

Cliokohonda 發表於 19-2-19 22:45
講真,阿女已同小學老師同學說了會去飛鵝山,佢自己都訂下目 ...
不好意思,真心欣賞你,本想為你打氣,沒想過反而為你添加壓力,

Mustrek 發表於 19-2-20 00:06
不好意思,真心欣賞你,本想為你打氣,沒想過反而為你添加壓力,

講吓笑 上 youtube 睇左幾間女校debate 片段,真心覺得未夠班讀神校,起碼差兩年。。   

Cliokohonda 發表於 19-2-20 00:26
講吓笑  上 youtube 睇左幾間女校debate 片段,真心覺得未夠班讀神校,起碼差兩年。。  ...
驚乜?出得debate team梗係最勁果d, 唔会全校都-样~

Yanamami 發表於 19-2-20 00:39
驚乜?出得debate team梗係最勁果d, 唔会全校都-样~

兩公婆發神經上youtube 睇左BPS , SMCC , 油真, MCS , TST , GH , HY ,QES 既 graduation 短片, 油真唔差喎!

Cliokohonda 發表於 19-2-20 00:44
兩公婆發神經上youtube 睇左BPS , SMCC , 油真, MCS , TST , GH , HY ,QES 既 graduation 短片, 油真 ...
佢地成日話Grad既表演係scripted? 见唔到日常英文真章……

Yanamami 發表於 19-2-20 00:47
佢地成日話Grad既表演係scripted? 见唔到日常英文真章……

不是表演呀,學生拍果啲校內回憶,有小小感觸。

Cliokohonda 發表於 19-2-20 00:50
不是表演呀,學生拍果啲校內回憶,有小小感觸。
IC....油真都係油尖旺band1女之選~

Cliokohonda 發表於 19-2-20 00:44
兩公婆發神經上youtube 睇左BPS , SMCC , 油真, MCS , TST , GH , HY ,QES 既 graduation 短片, 油真 ...
好叻, 真係沒諗過呢個方式, 抵你搵到好學校

joeyxlma 發表於 19-2-20 09:46

笑中有淚,我比曾肇添段片笑死,睇左大部分B1A及直資女校,大概對佢地六年校內生活有幅圖畫,學生始終仲好純潔,大多是發自內心對母校的感受。

joeyxlma 發表於 19-2-20 09:46
机会當然只係留俾有準備既人

joeyxlma    發表於 19-2-20 09:59

Yanamami 發表於 19-2-20 09:56
机会當然只係留俾有準備既人

太遲了起步了,荒廢左六年小學黃金學習時間,很難追上英小的語言能力,大女只能培養成為考試機器,希望二女搵到自己讀書方法,升中後識到班鬥心強既朋友,盡快追趕英文落差。

Cliokohonda 發表於 19-2-20 10:12
太遲了起步了,荒廢左六年小學黃金學習時間,很難追上英小的語言能力,大女只能培養成為考試機器,希望二 ...
我女都係中小啦~都生存到,晤好太担心。

Yanamami 發表於 19-2-20 10:20
我女都係中小啦~都生存到,晤好太担心。

其實DGS有冇缺點?