用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 補習+興趣班
go

補習+興趣班

想問下大家, 幼稚園STAGE, 有咩係必補? 我見好多補英文,普通話, MATHS, 跟住又跳舞,畫畫, 鋼琴, 體操,游水, 有D仲上面試班....點解可以咁多時間?? 小朋友會抗拒不上堂嗎???

BabyBookBu 發表於 19-2-19 08:55
想問下大家, 幼稚園STAGE, 有咩係必補? 我見好多補英文,普通話, MATHS, 跟住又跳舞,畫畫, 鋼琴, 體操,游水, ...

我囡返英文班,記憶班,合唱團,跳舞.4樣嘢已經覺得時間唔夠用,日日都好緊湊,上午放學,下午就去學嘢.

回覆 yanyanb0401 的帖子

小朋友幾大?不用午睡?

BabyBookBu 發表於 19-2-20 08:49
回覆 yanyanb0401 的帖子

小朋友幾大?不用午睡?

K1,K1開始就戒咗午睡,晚上早啲瞓

yanyanb0401 發表於 19-2-19 14:56
我囡返英文班,記憶班,合唱團,跳舞.4樣嘢已經覺得時間唔夠用,日日都好緊湊,上午放學,下午就去學嘢.
...

請問記憶班是怎樣的?

LoiCheuk 發表於 19-2-27 12:39
請問記憶班是怎樣的?

認字

回覆樓主

我朋友女每星期學10樣野,學術、音樂、運動、藝術,範範都有,學術方面尤其好,考到多間名校/神校,你可以話佢怪獸,但我地覺得佢目標為本,所以視乎你學野既目的。

pekovian 發表於 19-3-4 20:14
我朋友女每星期學10樣野,學術、音樂、運動、藝術,範範都有,學術方面尤其好,考到多間名校/神校,你可以 ...

你好,請問你囡囡學咩運動和音樂呀?想參考下^^