用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有冇人巳面試或收到CAIS 宣道-19/20 嘅7年班通知? ...
樓主: daphnewong
go

有冇人巳面試或收到CAIS 宣道-19/20 嘅7年班通知?

請問有人收到 3rd round 後 有result?

面試問D乜,要不要做卷?見grade six

SAGO 發表於 19-4-26 08:24
面試問D乜,要不要做卷?見grade six

1st round 已經要做卷,大約三小時主要英及數

fionmimi 發表於 19-4-26 23:29
1st round 已經要做卷,大約三小時主要英及數

請問你的小朋友是由local 插IS嗎?CAIS 的筆卷程度接近local 的幾年班?

Ocean419 發表於 19-4-27 08:51
請問你的小朋友是由local 插IS嗎?CAIS 的筆卷程度接近local 的幾年班?

是呀!local school 插 IS,女兒話英文卷也應付到,但數學有點難因為有D未教到加上女兒學校是中數,但總括來講也 ok 完成到,女兒小六插入升 Grade 7

請問有人收到今年入讀 Grade 7 的 offer 嗎?

前日收到Grade 7 offer letter

lc69 發表於 19-5-17 14:23
前日收到Grade 7 offer letter

女兒也是今年入讀 Grade 7 PM 你可以?

回覆 lc69 的帖子

請問你們什麼時候第三次interview.即小朋友面試?

FloraZhou 發表於 19-5-17 23:05
回覆 lc69 的帖子

請問你們什麼時候第三次interview.即小朋友面試?

見完家長後約一星期有通知,好似收通知後一周內選時間再 3rd interview

回覆 fionmimi 的帖子

我們剛剛第三次面試完。等緊結果。緊張中...

FloraZhou 發表於 19-5-18 22:47

我們剛剛第三次面試完。等緊結果。緊張中...

加油(emoji)(emoji)

升Grade7 的家長interview & student 2nd interview 考甚麼?請指教。