用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 ‭2019-9 入讀北愛 ROYAL SCHOOL DUNGANNON‬ (RSD) ...
樓主: 06060429
go

[英國] ‭2019-9 入讀北愛 ROYAL SCHOOL DUNGANNON‬ (RSD)

Jade2y 發表於 19-11-20 19:17
有 2020 年入讀 offer, 請問各位. RSD 學術高唔高,我只 send 左資料, 己有 offer

我4月叫agent 申請,又係睇完資料就比offer,仲話可以即刻9月去讀。但我想個女2020先去讀,所以reject左。依家揀返近倫敦嘅學校。

idaidang 發表於 19-11-21 18:08
我4月叫agent 申請,又係睇完資料就比offer,仲話可以即刻9月去讀。但我想個女2020先去讀,所以reject左。 ...

倫敦附近好貴。請問各位,有無北愛爾蘭,學術高的寄宿中學介紹? Thsnk you

回覆 Jade2y 的帖子

嘗試答你問題:1) 中學冇話學術高唔高,大家考一樣的公開試,課程大同小異,相信你係想知排名,上網搜尋一下
2) 當初你會報北愛學校,相信都係價錢較平吧!的確,出名、排名比RSD高的學校,英國大把,看個人經濟能力了
3) 不少香港band 1/國際學校學生在北愛讀書,除了學校排名,環境、學校支援、宿生比例、負擔能力亦要考慮的
4) 下年北愛學校已幾近滿額,有朋友報RSA,RSD都話full了,如果仍然想再在北愛搵學校,就要快,寄宿男女校仲有間rockport
5)  RSD & RSA由當時King James I of England & Ireland, James VI of Scotland創辦 ,兩校400週年校慶時,英女皇亦特別去北愛到賀,我唸.....RSD都唔會係野雞學店啦

fr 發表於 19-11-22 02:14

嘗試答你問題:1) 中學冇話學術高唔高,大家考一樣的公開試,課程大同小異,相信你係 ...

絕對唔係野雞學校,啲學生好乖㗎,講得好。

有 2020 年入讀 offer, 請問各位. RSD 學術高唔高,我只 send 左資料, 己有 offer

我都有興趣
請問每個term 幾$?thks

全年 19950磅

我都打算報2020
請問你小朋友成績如何,謝
可提供Agent 資料嗎

我也打算報RSD,可以PM 個agent给我嗎?謝謝!

已pm 俾你

你們是要搵,我的Agent?

Jade2y 發表於 19-12-3 17:41

Jade2y 可否介紹agent,thx

已出offer

讀了一個學期,覺得好好,同學及老師都好好,可以一試,但現在聽講好似好full 下!

醒目開學勳章

Jade2y 發表於 19-12-3 17:41

可唔可以比agent 資料我呀,唔該

06060429 發表於 20-1-9 07:10
讀了一個學期,覺得好好,同學及老師都好好,可以一試,但現在聽講好似好full 下!
...

可否給我你的agent嗎?thanks

回覆樓主:

其實而家咁多人出國讀書學校好full,學校會唔會傾向選擇自己報讀而唔經agent嘅家庭,因為學校唔洗比commission.

dovema 發表於 20-1-9 16:14
可否給我你的agent嗎?thanks

己PM你

Belfastmummy 發表於 20-1-9 23:17
其實而家咁多人出國讀書學校好full,學校會唔會傾向選擇自己報讀而唔經agent嘅家庭,因為學校唔洗比commissio ...

依層唔知,但學校收生要求一定比之前高咗(emoji)

06060429 發表於 20-1-10 17:49
己PM你

Thanks

06060429 發表於 20-1-9 07:10
...

真的嗎?請問你小朋友幾大?