用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖類斯 VS 聖彼得
樓主: tomochinbaby
go

聖類斯 VS 聖彼得 [複製鏈接]

Laucarcar 發表於 19-2-15 15:14
請賜教11區有幾唔好要遠離呢?
睇咗#18個連結未?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-2-15 13:51
記著, 不要人云亦云跟風, 自己去做多D功課再決定:

邊個小學網/中學網好? 同埋其實升中派位係點嫁?

真心賜教,九龍區邊個校網對男仔最好?謝謝(emoji)(emoji)

2siub 發表於 19-2-16 21:20
真心賜教,九龍區邊個校網對男仔最好?謝謝(emoji)(emoji)
整體角度睇, 全九龍以至全香港, 升中對男仔同女仔最好既都係九龍城區
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-2-18 10:29
整體角度睇, 全九龍以至全香港, 升中對男仔同女仔最好既都係九龍城區

12網望落都好似唔錯? 但如是小學是沒有直屬的小學是否又係危危地?

hkpapa852 發表於 19-2-18 10:29

Thanks so much hkpapa
‹ 上一主題|下一主題