用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 oxford path 教材 大家入黎討論下用成點丫
go

oxford path 教材 大家入黎討論下用成點丫 [複製鏈接]

我女女宜家20個月 由6個月開始我都有同佢睇下書 佢對閱讀都算有興趣
上個月買左oxford path
佢都鐘意用smart pen 玩下字卡 最鐘意都係唱歌 成本書 睇左兩星期基本上佢都記得哂邊隻打邊 都識唱小小
但佢對主教材反而興趣不大 我做story telling 自問都7情上面但佢都唔知聽緊定冇聽 一拎主教材就坐唔定 如果俾支筆佢佢會自己亂點 未講完一句就點第2句
請問大家bb又用成點呢?有成效嗎?
謝謝
   0    0    0    0

回覆樓主:

我小朋友一歲半用, 约用到K3, 另有老師教他Phonics, Phonics P1 已學好,  現在初小, 英語好好。

assado 發表於 19-2-15 10:44
我小朋友一歲半用, 约用到K3, 另有老師教他Phonics, Phonics P1 已學好,  現在初小, 英語好好。
...

你用既時候有花好多時間伴讀嗎?

回覆樓主:

我仔兩歲九月,啱啱買左oxford path

VivianBerry 發表於 19-3-9 13:14
我仔兩歲九月,啱啱買左oxford path

我仔2歲8個月,買左個幾月到。
Sing n Chant 1-3日日播。
有幾隻識哂。
字母大階之前都識,而家細階都識。
Letter cards vocab 有一叠識哂,另一叠學緊中。
Story book就1-8日日睇日日聽。

我仔不嬲都好喜歡睇書,而家識多左字。
中文都睇緊我是誰。
‹ 上一主題|下一主題