用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華 YW DSE 2019 可會有突破嗎?
樓主: hemat3
go

英華 YW DSE 2019 可會有突破嗎?  

IloveJJ 發表於 19-5-28 11:27
大部分男性都係咁膚淺,加埋身形啦!

咁要睇埋校服

ucw 發表於 19-5-22 19:47
英華文憑試一些資料補充:

中文

剛有時間check番, 你公佈YWC 2017年既DSE成績, 同學校自己公佈既有D出入:

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

2017 係一樣,同你同一資料來源。

ucw 發表於 19-6-11 16:38

呀..... 原來我睇錯咗

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

無壞。2018年的亦是同一來源

ucw 發表於 19-6-11 16:38

我一直覺得奇怪,點解當年校務報告中既3322率比呢份資料既數字高。

hkpapa852 發表於 19-6-12 00:45
我一直覺得奇怪,點解當年校務報告中既3322率比呢份資料既數字高。
我都記得係高d

有冇2018 YWC elective subject result?

adriantai 發表於 19-5-28 11:40
咁要睇埋校服
校服控?

adriantai    發表於 19-6-15 11:58

今年英華 DSE 成績如何?

karinasiu 發表於 19-7-10 10:21
今年英華 DSE 成績如何?

今日只公報狀元數目,各間學校嘅校務報告通常要等多幾個月先至睇到整體成績。

Soundervolt 發表於 19-7-10 10:29
今日只公報狀元數目,各間學校嘅校務報告通常要等多幾個月先至睇到整體成績。
...
喇沙越戰越勇

回覆樓主:

Paul Boys 都出左狀元,希望英華黎緊都有機會啦

b3410 發表於 19-7-10 11:05
喇沙越戰越勇

乜你喺人哋嗰場讚第二間學校?!
唔通我又喺度彈Co-ed走下波咩

P.S. 以上估計係單以狀元數目嚟講

cornelius 發表於 19-7-10 11:23
乜你喺人哋嗰場讚第二間學校?!
唔通我又喺度彈Co-ed走下波咩
sorry, 唔好意思見到LS家長忍唔住恭喜一下。
希望YW家長不要介意。

其實有狀元的確開心,不過的確全部同學的努力都更加重要。
而且最近一直研究IB,DSE,升學等等,終於明白點解狀元多人選擇入讀港大,讀醫科等等。

Soundervolt 發表於 19-7-10 10:29
...
一般學校會係,如果成績好咗既,會快啲出(可能幾日);相反,如果成績差咗既,就會遲啲出(可能幾個月),原因係需要分析、上訴,然後再睇點公佈。

b3410 發表於 19-7-10 11:37
sorry, 唔好意思見到LS家長忍唔住恭喜一下。
希望YW家長不要介意。
點解大部份讀醫?

Paul Boys 都出左狀元,希望英華黎緊都有機會啦

有這麼一個父親, 生了一羣小孩, 孩子長大了, 暫時成績比不上人家. 父親很生氣: 他說, 孩子出生時, 精子未經挑選, 所以, 這些不算親生子.

這家的孩子, 成長到某一階段, 自會外闖投靠他人. 於是父親沾沾自喜:你賜, 我的孩子幾受歡迎.

可以這麼說, 這父親自以為最醒係挑選精子, 對於教育, 佢自己都冇信心 (或心里有數)

judy 發表於 19-7-10 12:43
有這麼一個父親, 生了一羣小孩, 孩子長大了, 暫時成績比不上人家. 父親很生氣: 他說, 孩子出生時, 精子未 ...
又來溫馨提示