用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Playground是否有用?
go

Playground是否有用?

大家好,我係新手媽媽,想向大家請教如何教嬰幼兒?
我個仔仔,今年剛剛2歲,不願意說話,不過會不停講bb話,日日都講好多,唔明他講咩~😓😓仲有一發脾氣,就會訓落地下撞頭,哭不停,晚上又唔早訓,要成2點先訓,一定要就他算冇事,唔哭。我想問如果送他入playground有用嗎?麻煩大家幫幫我😖😖,謝謝大家

Carol0114 發表於 19-2-10 14:10
大家好,我係新手媽媽,想向大家請教如何教嬰幼兒?
我個仔仔,今年剛剛2歲,不願意說話,不過會不停講bb話 ...

夠2歲返N班會比pg好好多,pg時間太短,都係玩下遊戲,唱下歌仔.N班就唔同,學習和其他小朋友相處,聽指令,服從性

回覆 yanyanb0401 的帖子

N班,我報左啦!但是等通知,仲未知道入唔入到

回覆 emma1985 的帖子

佢下午會訓32至3個鍾,之後先願意起身,如果下午唔比他訓,他到晚上7點就會想訓,一訓就10點,之後就更加唔訓,所以就比他下午訓,晚上他唔願意早訓,有沒有方法,幫幫我,謝謝你們。

回覆 Carol0114 的帖子

有點擔心他入唔到,之後點算,可以點做?