用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 A-level calculator
go

A-level calculator

醒目開學勳章

請問A-level calculator應該買Casio以下那一種?
1. FX-CG50-S-UH
2. FX991ES Plus
3. FX-9750GII

3b 發表於 19-2-10 12:30
請問A-level calculator應該買Casio以下那一種?
應該學校會建議買邊款

上年陪阿仔開學,問當地商店,AL 推薦 FX991EX Plus, 讀 fm 都夠用。

醒目開學勳章

Brianmommy 發表於 19-2-10 13:50
應該學校會建議買邊款

學校推介1), 但價錢同2) 及 3)差好遠

醒目開學勳章

Anniemun 發表於 19-2-10 14:24
上年陪阿仔開學,問當地商店,AL 推薦 FX991EX Plus, 讀 fm 都夠用。

我睇student room都係推介2), 價錢相對平好多, 唔知道同1)的功能是否相差很多?請問你知否A Maths是否要用到這種計算機?

阿仔有讀F.Maths,學校都係推薦用FX991ES Plus

3b 發表於 19-2-10 15:13
我睇student room都係推介2), 價錢相對平好多, 唔知道同1)的功能是否相差很多?請問你知否A Maths是否要用 ...
阿仔讀埋 further maths 都夠用,在英國買了 £2X, 唔知算貴定平,但型號和你 #2 那個差一點,不是 “S", 是 “X", 你可以參考一下。

醒目開學勳章

yiphalook 發表於 19-2-10 15:34
阿仔有讀F.Maths,學校都係推薦用FX991ES Plus

yiphalook, Anniemun,

Thank you!