用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 銘賢 vs 長天
go

銘賢 vs 長天

二間都撞時間,求教去邊間面?利申:阿仔讀深水埗一線小學,成積band1a-b,但面試能力差到李國寶得waiting,兩閒都心義

timsung8 發表於 19-2-9 11:22
二間都撞時間,求教去邊間面?利申:阿仔讀深水埗一線小學,成積band1a-b,但面試能力差到李國寶得waiting,兩 ...

睇小朋友性格, 活潑好動就長天, 文靜守禮就銘賢
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

二間都撞時間,求教去邊間面?利申:阿仔讀深水埗一線小學,成積band1a-b,但面試能力差到李國寶得waiting,兩 ...

可能你小朋友成績太好,李國寶唔敢收

知道可否改時間?

如未能改時間就長天

試下問下可否改時間先。
另哪一間是自一呀? 理論上想入自一是多過自二的,所以如駛不到,就考慮去自一那一間

謝謝,阿仔唔鐘意運動,雖說銘賢應該合適啲,但長天較近,所以先煩。

回覆 yvonnehoney 的帖子

自一銘賢自二長天

yvonnehoney 發表於 19-2-9 12:59
知道可否改時間?
銘賢改唔到

二間收生標準比重?面試那間佔較少?

timsung8 發表於 19-2-9 16:35
謝謝,阿仔唔鐘意運動,雖說銘賢應該合適啲,但長天較近,所以先煩。

長天每星期有一兩日都要晨跑, 唔鐘意運動, 頂唔頂得順跑足咁多年?
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

kirstyau 發表於 19-2-9 17:24
二間收生標準比重?面試那間佔較少?
長天

timsung8 發表於 19-2-9 16:35

唔鐘意運動就銘賢。長天話每日早上7點返去跑步。咁同返銘賢一樣要早起。

李國寶(第2輪)有見家長。你第1輪有無?未必係小朋友面試出事。

nicolemummy 發表於 19-2-9 18:23
李國寶(第2輪)有見家長。你第1輪有無?未必係小朋友面試出事。
有入到2nd,明明阿仔話我0k,但都係waiting

timsung8 發表於 19-2-9 18:40
有入到2nd,明明阿仔話我0k,但都係waiting

你仔成績太好,佢地唔想被拒。

nicolemummy 發表於 19-2-9 18:46
你仔成績太好,佢地唔想被拒。

如果成績好優秀,應該會邀請申請獎學金

回覆樓主:

小朋友1A-B, 自行長天好似穩陣d,但大抽獎先博都可以啦! 我會自行博銘賢(如果小朋友鍾意,又覺得合適)

bbeasy25 發表於 19-2-9 20:15
如果成績好優秀,應該會邀請申請獎學金
我女叩門去到見副校,佢暗示我地成績太好,收左都會走,所以唔會即刻收我地,叫等消息。
我女也只不過係 Band 1b

Chowying 發表於 19-2-9 22:18
我女叩門去到見副校,佢暗示我地成績太好,收左都會走,所以唔會即刻收我地,叫等消息。
我女也只不過係 Ba ...

最終副校也是對的,是嗎?你女應叩到其他,而如要㨂也會跳槽,是嗎?