用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 墨爾文國際學校Malvern College Hong Kong
樓主: wah143728
go

墨爾文國際學校Malvern College Hong Kong  

回覆 hapig 的帖子

其實是2019入學😅

回覆 Nicole802 的帖子

我6歳仔仔日in, 當塲話因有好多申請可能要三星期回覆,但nice 嘅,9歳仔仔今天second in 但in完校長話好多申請同埋因我地係特區護照但會盡力幫助,睇唻機會渺茫😭⋯⋯你地in完有冇咁講

我六歲小朋友其實前日In完咁一in完呢個老師就話因為好多申請可能要三星期回覆,但nice的,咁我九歲小朋友今日就second in完係校長in嘅今日咁但係校長呢就同我地講一來好多申請啦二來我哋係持香港護照但會盡力幫忙i我諗機會都好渺茫😭你哋呢可唔可以分享下你哋係咪爭外國護照㗎,同埋in完冇講我以上呢啲說話,謝分享☺️🌹

Lilyli1112??? 發表於 19-2-15 00:25
我六歲小朋友其實前日In完咁一in完呢個老師就話因為好多申請可能要三星期回覆,但nice的,咁我九歲小朋友今 ...

2/12 in, 2/13 got offer.  Foreign passport holder

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Lilyli1112??? 發表於 19-2-15 00:19
回覆 Nicole802 的帖子

我6歳仔仔日in, 當塲話因有好多申請可能要三星期回覆,但nice 嘅,9歳仔仔今天seco ...

我哋2nd in時,淨係小朋友俾帶入,家長圖書館等,校長冇話要見家長,小朋友大概in咗15分鐘,約四個小朋友一齊。in小朋友期間有老師出來問我哋有無參加過open day,問我哋得不得閒參加來緊既一場school tour. 我話我去過school tour了。佢就話咁有open day的時候再通知我參加。就係咁。返來之後我寫email問admission幾時出result,得到回覆係4-6個星期。不過就1.30就收到offer,距second in 8日。

多謝妳分享啊!☺️好詳細😁,我唯有等吓啦!希望有驚喜啦!😅

Thanks for your sharing 🌹

littleT 發表於 19-2-15 06:51
2/12 in, 2/13 got offer.  Foreign passport holder
Thanks for your sharing ☺️🌹

Lilyli1112??? 發表於 19-2-15 00:25
我六歲小朋友其實前日In完咁一in完呢個老師就話因為好多申請可能要三星期回覆,但nice的,咁我九歲小朋友今 ...

我地都係local passport, in完校長都係咁講,希望有機會啦!

回覆樓主

大家好,我想問吓我今日幫我囝囝online submit 咗個 P2 application,唔知一般要等幾耐先知道有冇機會做assessment or interview 呢?
定係已經截咗止,未必有interview 嘅機會呢?

P2 interview 個形式又係點呢?

麻煩晒你地解答!

shuboMa 發表於 19-2-19 23:16
大家好,我想問吓我今日幫我囝囝online submit 咗個 P2 application,唔知一般要等幾耐先知道有冇機會做asse ...

PM

回覆樓主:

Any one got Year 8 offer recently?