用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 phy & chem補充
go

phy & chem補充

仔仔呢兩科弱少少,佢唔想補習,有冇呢兩科補充介紹,thx?

上網揾過phy 有人提過solar, Longman, radian 同oxford,好似都 ok....如只選一本邊本好呢?

ARS_fans 發表於 19-1-27 10:07

上網揾過phy 有人提過solar, Longman, radian  ...
我個人覺得唔揾人講解,只自己看和做補充,未必能對各topic透切了解。

ARS_fans 發表於 19-1-27 10:07

上網揾過phy 有人提過solar, Longman, radian  ...
中幾?

clarawuwu 發表於 19-1-27 19:47
中幾?

中三

ilyrd 發表於 19-1-27 18:05
我個人覺得唔揾人講解,只自己看和做補充,未必能對各topic透切了解。

最近考試phy卷,要計數既錯晒,其他差唔多啱晒

ARS_fans 發表於 19-1-27 21:08
最近考試phy卷,要計數既錯晒,其他差唔多啱晒

中三嘅Physics唔係好深。如果其他差唔多啱晒(即係concept無問題),而要計數既錯晒,咁要搞清楚formula 嘅每一個parameter嘅definition;否則,買多幾本補充練習都無用。

LingChiBaBa 發表於 19-1-28 16:56
中三嘅Physics唔係好深。如果其他差唔多啱晒(即係concept無問題),而要計數既錯晒,咁要搞清楚formula 嘅 ...

明白,同仔仔再了解下先,thx

回覆 ARS_fans 的帖子

我仔上年考DSE, 今年已經入左大學, 都準備賣左D 練習, 99-100%好新, 你需要嗎?