用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 HKSMF:::::71st Music Festival: Timetable
go

[音樂] HKSMF:::::71st Music Festival: Timetable

學校音樂節時間表終於今天公佈, 下午網絡暢通.....

https://www.hksmsa.org.hk/Timetable2.php?Lang=E&Fes=M#SearchByClass

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

回覆 bebebe12345 的帖子

violin duet senior 得一組參加

首歌咁唔受歡迎無人想玩?

bb630 發表於 19-1-21 16:59

violin duet senior 得一組參加

係囉,得一pair參加。
又可能勁人去曬參加HK string, 無時間拉埋duet ?
今年HK string 得一個viola, 一個DB, 其他全部都係violin. 高手雲集,初賽應該都好值得去聽。

回覆樓主

比賽時間撞正學校考試,可以以此為理由要求改時間嗎?

回覆 四隻貓 的帖子

strings scholarship 街外人可聽嗎? 咁去觀摩吓都好喎! 其中一位參賽者剛考到FT, 又增加了可觀性!

仲諗住今年strings scholarship cello大有機會, 竟然無cello人玩

請問在浸會AC Hall舉行的合唱比賽有沒有設觀眾入場坐位呀?

Ocean419 發表於 19-1-22 08:14

考試實得啦

四隻貓 發表於 19-1-22 00:52
係囉,得一pair參加。
又可能勁人去曬參加HK string, 無時間拉埋duet ?
今年HK string 得一個viola, 一個D ...

Duet 好煩,尤其呢d 歌好難夾,要有一定技術,夾又要時間,最好仲要同老師,但兄弟姐妹又可能會鬧交

senior一向都少人但都估唔到得一隊

Ocean419 發表於 19-1-22 08:14
要撞時間先可以,如果上午考試,下午比賽都無得改的

ekhc    發表於 19-1-24 23:28

Hong Kong Strings Scholarship 每年初賽、決賽都會前往捧場。
同樣Piano Solo - Gold Medal Award、Tomlee和二組Concerto。
當然少不了JE的決賽!

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

LeeCC 發表於 19-1-22 14:54
要撞時間先可以,如果上午考試,下午比賽都無得改的
是這樣嗎?是否要提供寫有時間的文件?比賽撞正測驗週!不知道可不可以改如果改動日期,知不知道出場序是否一定被編到最後呢?

bb2911 發表於 19-1-26 00:01
是這樣嗎?是否要提供寫有時間的文件?比賽撞正測驗週!不知道可不可以改如果改動日期,知不知道出場序是否 ...

如果學校肯出信話撞測驗,就應該改到。我女學校測驗在早上,下午比賽學校不會出信。

改到的話,會排最後面。如果有人比你更遲改去你那埸,他就再排你後面。

bb2911 發表於 19-1-26 00:01
是這樣嗎?是否要提供寫有時間的文件?比賽撞正測驗週!不知道可不可以改如果改動日期,知不知道出場序是否 ...
我上年改過,要問學校老師拎改期form,仲要有蓋上校印的校歷表證明比賽當日需要測驗/考試可以排3個priority

我小朋友系由學校幫忙改時間的,所以不知學校交什麼文件去申請

如果是撞考試改期,學生負責費用,好似$100,唔系好記得

如果是撞其他比賽項目,不收費用

想問吓比賽時伴奏可唔可以用ipad睇譜, 正本放隔離?

bebebe12345 發表於 19-1-21 16:09
學校音樂節時間表終於今天公佈, 下午網絡暢通.....

請問這link 已closed? 怎樣可查時間表呢?

dais 發表於 19-2-12 17:28
請問這link 已closed? 怎樣可查時間表呢?

明早會release revised schedule (根據之前改期申請revised)

bb630 發表於 19-2-12 17:25
想問吓比賽時伴奏可唔可以用ipad睇譜, 正本放隔離?

用紙copy 就係咁, ipad 都應該一樣?不過可以打去問問安落d

titibaby 發表於 19-1-22 14:39
Duet 好煩,尤其呢d 歌好難夾,要有一定技術,夾又要時間,最好仲要同老師,但兄弟姐妹又可能會鬧交mout ...
我果兩個Duet 鬧交鬧到飛起... 老師演奏會兩姐弟violin duet 直頭貼錯門神0甘既樣, piano duet怒bear對方之後仲鬧架, 真係失體

四隻貓 發表於 19-2-14 11:30
我果兩個Duet 鬧交鬧到飛起... 老師演奏會兩姐弟violin duet 直頭貼錯門神0甘既樣, piano duet怒bear對方之 ...

怒bear

真係考驗啊媽血壓⋯⋯