用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 wiseland, babington 相繼不再和oxford 合作RWI
go

wiseland, babington 相繼不再和oxford 合作RWI [複製鏈接]

我女之前係wiseland 讀,突然該店告知冇再同oxford 合作,我女就退左學。之後報了babington, 當時仲有同oxford 合作RWI, 但而家睇番oxford. 網頁又冇左babington 全線分校.....點解會咁???
   0    0    0    0

回覆樓主:

Babington同Oxford 出版社冇再合作,但繼續沿用RWI創辦人既書

maccy523 發表於 19-1-20 23:34
Babington同Oxford 出版社冇再合作,但繼續沿用RWI創辦人既書

上述個2間學店都係咁講,但冇左oxford 職員去定時評估,讀完又冇oxford 既cert, 質素仲有冇保證?我發現呢個已經係常態,好多學店無啦啦都會突然冇同oxford 合作,唔想阿女成日讀左一段時間又要轉中心

宇晴 發表於 19-1-21 06:37
上述個2間學店都係咁講,但冇左oxford 職員去定時評估,讀完又冇oxford 既cert, 質素仲有冇保證?我發現呢 ...

我讀RWI唔係為張cert, 而Babington本身同Oxford 合作時,都有佢地自己train老師既programs, 我相信教學質素影響不大

宇晴 發表於 19-1-20 22:49
我女之前係wiseland 讀,突然該店告知冇再同oxford 合作,我女就退左學。之後報了babington, 當時仲有同oxf ...

係啦,仲要學費又不减。雖然學習過程重要,但有埋張cert就更好啦

回覆樓主:

我個女係 Babington 學左幾個月覺得得幾好,突然知道冇同 oxford 合作,糾結緊要唔要同佢轉 center。

教材同老師 training 而家就梗係冇問題。但我諗長遠黎講,RWI 教材會有可能改版,教學方法又會有 update 等等。冇認證好似冇咁好。

回覆樓主:

個女讀過一間centre係冇同oxford合作,佢地解釋過合作係要俾費用Oxford,如果centre學識點運作,自立門戶係正常不過既事,冇左oxford又唔代表一定差,或者centre更有自由度編製自己課程同進度會flexible d。

Nomos 發表於 19-1-21 08:58
係啦,仲要學費又不减。雖然學習過程重要,但有埋張cert就更好啦

美孚個間係1,2月有10%off 呀

請問你地係邊區的Babington學?

我小朋友正讀一間有認証的因為我朋友用開一間有認証的
我想大的centre佢哋一定係cut cost,認証費用及教師認証都係錢,睇你信唔信間centre定係信牛津

‹ 上一主題|下一主題