用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 羅氏基金中學已經寄出面試證
樓主: mimimomo6
go

羅氏基金中學已經寄出面試證  

回覆 bryancsy 的帖子

係呀,係題目紙.....我記錯I pad 係另一間學校

回覆 cowkingb 的帖子

哦...甘吾知啦可能in個時,個個老師做法不一
Anyway,希望大家都齊齊入到second in la

請問今日會有1st in result?

回覆 Angle0416 的帖子

校網今朝九點會有

Angle0416 發表於 19-2-27 07:38
請問今日會有1st in result?
出左 result 了

好彩入到second in大家知吾知有幾多人入到second in?
Thank you

我仔都入到,已知好幾個同學及朋友都入到,應該都揀唔少人入2ND IN。

醒目開學勳章

回覆樓主

想知道,如果想報視覺藝術科評估,係唔係一定要有比賽同有係出面上興報班先可以?

因只係平時上美術堂的功課,畫得好好,所以上Show比學校看,可以嗎?

請問有無前人知道呢?

女皇駕到 發表於 19-2-27 09:15
我仔都入到,已知好幾個同學及朋友都入到,應該都揀唔少人入2ND IN。
簡介會上校長已話無定人數, 只要面試時達標就入到2ND IN

剛CHECK, 我仔都有2ND IN

JHsbb 發表於 19-2-27 09:52
剛CHECK, 我仔都有2ND IN

請問知道2nd in result 係27/3 公佈,一般有幾多日註冊?

seavl 發表於 19-2-27 09:45
想知道,如果想報視覺藝術科評估,係唔係一定要有比賽同有係出面上興報班先可以?

因只係平時上美術堂的功 ...
視覺藝術 請於 3 月 4 日 (星期一)或之前填妥網上「視覺藝術科評估表格」,並於視覺藝術 科面試時連同獲獎證明一併遞交。

參與視覺藝術科面試時,考生必須帶備 3 至 4 件個人作品

醒目開學勳章

JHsbb 發表於 19-2-27 11:09
視覺藝術 請於 3 月 4 日 (星期一)或之前填妥網上「視覺藝術科評估表格」,並於視覺藝術 科面試時連同獲獎 ...

就係無獲獎證明,只是學校上堂畫。

真心真係畫得唔錯,老師都覺得。

seavl 發表於 19-2-27 09:45

因只係平時上美術堂的功 ...
可以,我女果時都係帶畫班畫作俾老師睇,果時d老師都話好靚要影低

seavl 發表於 19-2-27 11:21
就係無獲獎證明,只是學校上堂畫。

真心真係畫得唔錯,老師都覺得。
如果照指引做, 你無就唔駛申請......
如果照申請, 到時面試時係無証明的話, 老師又可能會諗覺得你地唔睇野...., 同埋証明唔到係咪真係你畫....有獎確認性大D

以上係我個人認為.......睇吓其他家長有無咩意見比到你...

^曾小姐^ 發表於 19-2-27 11:43
可以,我女果時都係帶畫班畫作俾老師睇,果時d老師都話好靚要影低
有人試過的話, 家長你可以帶埋去面試咯, 祝願成功, 加油

醒目開學勳章

^曾小姐^ 發表於 19-2-27 11:43

Thx

回覆樓主

我仔本來first in同佢同學仔同一時間見,但唔知點解second in嘅時間會隔得好開見,其實點解會咁安排呢?正常應該差唔多時間㗎?或者會唔會跟first in成績排呢?(emoji)

利物浦 發表於 19-2-28 13:06
我仔本來first in同佢同學仔同一時間見,但唔知點解second in嘅時間會隔得好開見,其實點解會咁安排呢?正 ...
我仔1st in同AB朋友同時間面試(朝早), 另一C朋友5點幾
2nd in 我仔朝早面試, A朋友遲我仔45分鐘, B朋友唔知幾點(有份2nd in), C朋友都係5點幾面試..

所以都只係咁o岩姐, 可能唔同老師面試, 安排上唔同, 呢d問題不大, 有得面試就得啦

JHsbb 發表於 19-2-28 18:11
我仔1st in同AB朋友同時間面試(朝早), 另一C朋友5點幾
2nd in 我仔朝早面試, A朋友遲我仔45分鐘, B朋友唔知 ...

會否把同一小學的學生,安排一起second in?