用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教:沙胡&梁小,應該揀邊間好?
go

請教:沙胡&梁小,應該揀邊間好?

小朋友係男仔,好動,但好聽老師話果種,而家幼稚園老師話佢係可以谷嘅人,但我希望佢可以入一間HAPPY SCHOOL,唔好讀死書,課餘會有時間比小朋友活動下,一線學校唔想去爭了,而家苦腦緊呢兩間唔知點揀。沙胡要坐車返學,梁小近屋企。想麻煩各位比啲意見我

Toby_yellow 發表於 19-1-17 18:13
小朋友係男仔,好動,但好聽老師話果種,而家幼稚園老師話佢係可以谷嘅人,但我希望佢可以入一間HAPPY SCHO ...

多活動應該水泉澳,午飯後全部活動

小朋友係男仔,好動,但好聽老師話果種,而家幼稚園老師話佢係可以谷嘅人,但我希望佢可以入一間HAPPY SCHO ...

沙胡同梁小都唔係happy school,尤其梁小多功課

回覆 funghon 的帖子

多謝意見,我會好好考慮

回覆 CEBABY 的帖子

多謝提醒,咁請問一下,如果田小同沙胡對比的話,邊間會功課多D呢?

CEBABY 發表於 19-1-17 22:35
沙胡同梁小都唔係happy school,尤其梁小多功課

請問梁小多功課,是抄寫多嗎?可否告訴多些details,有多少抄寫? 代親友問,因為了他小朋友考慮選。

funghon 發表於 19-1-17 22:16
多活動應該水泉澳,午飯後全部活動

不過, 未有成績可睇到。
一般, 東華的小學成績都吾算好突出。

梁小最出名就係....... 功課多.

田小唔清楚.

比較無咁讀死書既可以諗諗沙循或者蕭小

請問梁小,田小,沙循,蕭小,四間比較,邊間升中成績較好/多人入B1? 有幾多人入到B1?