用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田/大圍區未有offer既媽媽可以睇下(吳多泰幼稚園) ...
go

沙田/大圍區未有offer既媽媽可以睇下(吳多泰幼稚園)

我女女係大b,本身坐定粒六總有一兩間offer,報左7間,最後得一間有offer。
不過我好想係呢度推介下呢間學校,其實除左地點遠,真係無缺點。

打呢篇野我並唔係打手,而係由心欣賞呢間學校。因為佢可以開4班,地點偏遠比較少人揀,但都推介下比d未有offers小朋友,不妨考慮下,而家仲接受報名,不過是pm class,不過好有心想讀既話,轉am唔難。

1)校舍大
有自己天台、地下有花園,都設有訓練大肌肉設備,仲有十幾廿架單車踩。課室都好大。

2)設備極完善
今年新裝修,玩具果d都係新,因為係保良局學校有大量資源。

回覆樓主

3)老師好好好有愛心
9月到而家,去過五次,其中兩次是openday,每次都好感受到老師既愛心,又唔會嫌小朋友慢,even openday當日有小朋友爭野/推撞,都處理得好好,好欣賞。

4)好多活動/表演
成日會參觀d廠(可樂廠、益力多廠等),仲有郵局呀消防局呀,去農莊玩 ,又係好欣賞呢種活動教學,聽聞k3會個個月都有outing。

5)衛生做好足
我事前做左好多功課閣過好多用家,都話衛生做得好好,好少爆大野,老師一意識到小朋友有唔妥都會即時幫小朋友戴口罩同埋通知家長。

6)有net teacher 同社工註校,每日都有net時間。

7)學校自設校車
校車姨姨好好,小朋友係校車會學到唐詩/九因歌。車費都好平!

點樣轉am吾難?

回覆 lamyuen1224 的帖子

我就咁睇網頁都好鍾意佢地校舍夠大, 戶外場地俾小朋友活動, 打去問就講一星期一堂英文同普通話, 我未試過去校舍, 請火炭行上去係咪好斜好辛苦? 如果搭車就喺沙田轉小巴上去?

CatCate 發表於 19-9-25 17:36

我就咁睇網頁都好鍾意佢地校舍夠大, 戶外場地俾小朋友活動, 打去問就講一星期一 ...

果度在穗禾苑,正常無人會行上去,都係搭巴士 小巴上的。

CatCate 發表於 19-9-25 17:36

我就咁睇網頁都好鍾意佢地校舍夠大, 戶外場地俾小朋友活動, 打去問就講一星期一 ...

我小朋友係到讀緊 火炭坐校巴番學 基本一班有超過一半人搭校巴 小朋友番左接近一個月 好開心 老師有愛心 開學個陣老師話日日有英文堂 吾知有無聽錯 但帶書係兩日中文+普通話 兩日英文

回覆 WWSHANWW 的帖子

聽返好多媽媽都俾好評, 真係好吸引, 如果可以開辦全日班就更好了