用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Clare's call waiting
樓主: Usagicat
go

St Clare's call waiting

Usagicat 發表於 19-1-15 16:49
已經注冊SH, 收到St Clare's call waiting. Net 11. 超大女,主動,愛閱讀.

一心入私小,所以SH / SC 對 ...
書呢,間間都係要自己讀,st Clare 都有同學仔讀了9年或者6年,最後升不上直屬中學。但升中競爭一定冇sh咁大,升中壓力相對是輕鬆好多,但名氣一定不及聖心。
有親戚朋友分別讀sh和sc, 其實各有好壞處。

1209yoyo 發表於 19-1-18 08:27
書呢,間間都係要自己讀,st Clare 都有同學仔讀了9年或者6年,最後升不上直屬中學。但升中競爭一定冇sh咁 ...

sh和sc各有好壞處,可以再多說一點嗎?謝謝!

1209yoyo 發表於 19-1-18 08:27
書呢,間間都係要自己讀,st Clare 都有同學仔讀了9年或者6年,最後升不上直屬中學。但升中競爭一定冇sh咁 ...

我都想知多d

mamabb2016 發表於 19-1-18 09:06
sh和sc各有好壞處,可以再多說一點嗎?謝謝!
聖心:名氣大;返半日,自由時間較多;教得深又快,如果受到,升中競爭能力強。St Clare: 英小,由小學開始接受英數、英常,升中時較易銜接英中,如果唔係target 更好中學,升中壓力少。

1209yoyo 發表於 19-1-18 10:28
聖心:名氣大;返半日,自由時間較多;教得深又快,如果受到,升中競爭能力強。St Clare: 英小,由小學開始 ...

謝謝意見!

1209yoyo 發表於 19-1-18 10:28
聖心:名氣大;返半日,自由時間較多;教得深又快,如果受到,升中競爭能力強。St Clare: 英小,由小學開始 ...

想請問知唔知SH升小同升中嘅百份比有幾多?

chlcpaa 發表於 19-1-24 02:57
想請問知唔知SH升小同升中嘅百份比有幾多?
升中百份比可以上該兩校website 查閱,她們都有公佈學生升中去向。

1209yoyo 發表於 19-1-24 09:49
升中百份比可以上該兩校website 查閱,她們都有公佈學生升中去向。

唔該曬