用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 頭先交表,前面有個麻甩佬被Miss彈鐘,臉如死灰 ...
樓主: losoco
go

頭先交表,前面有個麻甩佬被Miss彈鐘,臉如死灰  

醒目開學勳章

babycute2009 發表於 19-1-15 22:53
其實我唔明乜野叫“彈鐘”

舞小姐喺夜總會番工,唔夠靚咪比男客人提早叫佢唔好坐佢張枱,就係彈鐘
點解要喺呢度咁講其他家長呢,可能佢覺得咁交表無問題,最後衰咗要重交已經係教訓,點知重要比人上網唱

熱媽 發表於 19-1-15 18:36
回覆 little_yolky 的帖子

早2日我C6就係扮好老公咁同我交表,我都話唔使,他死話要。結果4點幾打比我話, ...
咁我C6又謹慎過你, 佢有問我交表時間, 我仲答佢:咪返學時間囉..........原來唔係, 有D學校有規定時間, 好彩佢上網check咗先。

sillything 發表於 19-1-15 23:14

舞小姐喺夜總會番工,唔夠靚咪比男客人提早叫佢唔好坐佢張枱,就係彈鐘
點解要喺呢度咁講其他家長呢,可能佢覺得咁交表無問題,最後衰咗要重交已經係教訓,點知重要比人上網唱

莫非工作關係改唔到口?!

等我又玩下二次創作先:

人地話明只坐20歲樓下,他帶既件件50過外,雙面印滿4行火車軌,個Mr叫佢返去揀個20樓下出來,話:

"我只坐20樓下妹仔,你唔洗三十至六十的姨姨都交來。一個場可以出100件耆英畀客,但我唔可以當係18咁坐,你只要交件最嫩口就得。好彩我今日來咋,如果我後日先來,俾左家用就真係企左晌道。"

我晌後面真心偷笑。。。邊有
20歲樓下會上黎EK架!

PS:相影得不錯!

https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=2840149&do=blog&id=106013

王家爸爸    發表於 19-1-17 12:22
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-1-16 09:35

不過我的是仔不是女,無緣做該校家長。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

唔明⋯咁去聖潔靈女子中學參觀做乜?

sukitelfold 發表於 19-1-16 10:02

係囉,呢位家長真神心😂

[/url

醒目開學勳章

奥脫福 發表於 19-1-16 09:35
搞笑

位網友仲帶埋支長鏡去影,果然別有用心

醒目開學勳章

sillything 發表於 19-1-15 23:14
點解要喺呢度咁講其他家長呢:igive ...
我見到呢個term都眼突,好肉酸

妹妹頭 發表於 19-1-15 17:43
回覆 losoco 的帖子

我上年升中交自行表,見到有人唔只交表,仲拿住個A4紙箱,放晌校務處枱上,入面放左好 ...
有冇咁儍㗎?乜嘢思維。

jluiluill 發表於 19-1-17 10:23
有冇咁儍㗎?乜嘢思維。
你都唔好講, 上次去面試, 話要攞正本去對資料, 真係見到有學生抽咗一大抽奬牌去!C6見到即刻話:哇, 好勁喎。不過, 最後都無對。

回覆樓主:

係喎啲運動獎牌係無證書,到時面試帶正本(佢報兩間都係),人地成箱,呀仔已經輸咗個陣。

little_yolky 發表於 19-1-17 11:17
你都唔好講, 上次去面試, 話要攞正本去對資料, 真係見到有學生抽咗一大抽奬牌去!C6見到即刻話:哇, 好勁喎 ...
似結婚擺酒多D,一次過盡show出來,分別只係冇掛上身啫⋯⋯但欣賞他們,誠意十足。父母為仔女上刀山落火海,在所不辭。

sukitelfold 發表於 19-1-16 10:02

去搵「小姑娘」

bobbob 發表於 19-1-16 10:46
我見到呢個term都眼突,好肉酸
呢個term既意思係近十年已經慢慢變咗,唔只夜場用,都有用來形容被拒絕,例如當年報紙話亞視賣盤被彈鐘(獅子開大口,人哋唔要),又例如毛記毛毛送禮物都畀女神被彈鐘,連做兵都冇資格。

pekovian 發表於 19-1-17 12:18
去搵「小姑娘」
你去audition時唱「小小姑娘,清早起床,...」一定被評判彈鐘。

tutik 發表於 19-1-17 11:47
係喎啲運動獎牌係無證書,到時面試帶正本(佢報兩間都係),人地成箱,呀仔已經輸咗個陣。
...

好多小學階段運動獎牌係有證書的,或要俾錢,連康民署既都有,宜家做生意照顧好全面~~~

little_yolky 發表於 19-1-17 11:17
你都唔好講, 上次去面試, 話要攞正本去對資料, 真係見到有學生抽咗一大抽奬牌去!C6見到即刻話:哇, 好勁喎 ...

勁果D,行另一度門入左啦,仲使叫gogovan~~~

little_yolky    發表於 19-1-17 13:21

有咩好"晌後面真心偷笑"呢?
為人父母,可能去下一間報名既時候, "他朝君體也相同".