用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 李兆基收生通知信
樓主: sy719th
go

李兆基收生通知信

小肥朱 發表於 19-1-18 10:46
收到offer嘅朋友,你們屬於band幾呢?可講黎參考吓?

1尾

mikehappy 發表於 19-2-3 21:18
我女都收到取錄信,好開心

恭喜, 我女都開心

其實係咪唔收都應會收到waiting信,即等2月至4月通知個封有沒人連呢封信都没呢?因為我女女成績應上不到此校,所以先覺得waiting信係人人有份,現在要等香島3月面試,伯裘亦有首輪面試在十六号,其實伯裘及香島大家有什麼睇法,其實女女在北區上了一間b1小學時間也全部花在讀書就是成績一路上不到,功課也很忙,興趣班也是上不到,但她很努力,成績也上不到我和老公想佢入到直或半直,但她選擇真是不多,她學習態度及品格老師也説得很好,你們可给我意見嗎?Thanks

eva930 發表於 19-2-13 11:31
其實係咪唔收都應會收到waiting信,即等2月至4月通知個封有沒人連呢封信都没呢?因為我女女成績應上不到此 ...

你女女屬於band幾學生?為什麼會咁沒希望?希望在明天。加油啊

其實係咪唔收都應會收到waiting信,即等2月至4月通知個封有沒人連呢封信都没呢?因為我女女成績應上不到此校,所以先覺得waiting信係人人有份,現在要等香島3月面試,伯裘亦有首輪面試在十六号,其實伯裘及香島大家有什麼睇法,其實女女在北區上了一間b1小學時間也全部花在讀書就是成績一路上不到,功課也很忙,興趣班也是上不到,但她很努力,成績也上不到我和老公想佢入到直或半直,但她選擇真是不多,她學習態度及品格老師也説得很好,你們可给我意見嗎?Thanks
Hi 我都係北區人呀, 當年小年都有考李兆基. 你有無報考天水圍青年會?

你會唔會考慮依家報聖道迦南? 聖道迦南由北區搭九巴 277X / 277E / 277P 係大老山轉車站轉 89 係基順小學落車, 再行~十分鐘就可以到學校. 車程唔洗一個鐘, 不妨考慮吓

回覆 howardfather 的帖子

Thanks

回覆 小時了了 的帖子

有報心水就係佢好啱亞女,可惜没份了

其實係咪唔收都應會收到waiting信,即等2月至4月通知個封有沒人連呢封信都没呢?因為我女女成績應上不到此 ...

伯裘積極用心建立正面形象(Facebook好常見佢哋update),的確比從前可取,亦感受到教學團隊的熱誠。我也聽聞本區家長多咗考慮此校,舊年也從别的家長口中知道有送自己囡囡入讀,讀得開心。不過的確學術表現你要抱合理期望,你可以再詳細了解。

回覆 草原 的帖子

多謝意見,我去完見埋老師主任校長確是和你感受一樣

草原    發表於 19-2-19 12:12