用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 灣仔樂緻
go

灣仔樂緻 [複製鏈接]

呢度好少人提。有咩評價?
   1    0    0    0

報名PN時覺得老師態度不夠friendly,我個人非常不中意,最後連面試都無去

kristinhuang 發表於 19-1-15 10:38
報名PN時覺得老師態度不夠friendly,我個人非常不中意,最後連面試都無去

多謝你回應!我帶小朋友去面試時碰到的老師都好友善,不過見這裡很少人評論間學校,想問下瞭解多啲!

回覆樓主

我都覺得當日面試的老師態度不友善,最後放棄了offer

回覆樓主

上年報N, 但個人覺得好小圈子面試,唔公平。
所以都無報K(emoji)

我覺得系一間好好的全日制幼稚園,姐姐、老師和校長有原則,黑白分明,有條理,培育出來的小朋友有規矩,懂禮貌。課程都深,鼓勵閱讀,差不多隔天有親子功課。(申利:用家,也曾經上過灣仔某龍校預備班,除龍校直升好處外,樂X的教育、行政方面感覺更好)

(用家)

如果你無得揀, 要返工又無人幫你湊, 咪揀呢間囉!

學校衛生麻麻, 尼個月有多單懷疑足口, 好多小朋友發燒, 但學校無通知家長要注意, 朝早檢查手口就算, D家長吾知, 好彩每班有GROUP CHAT互相通報. 個厠所男女生共用, 又無間格, 個個行過望住d小朋友去厠所,

校長成日吾知去咗邊, 成日索造自己好忙,
好為學校, 一個好ge校長, 起碼每朝早都應該响門口迎接學生, 你只會在她返工時見到佢一面, 佢對班家校會家長吾同D, 所以尼班人咪覺得佢好好攞! 個主任成日黑面, 假到死! 又係成日吾知去咗邊, 有兩三個老師係幾好ge, d老師就成日鐘意頼家長!

有好多小朋友返咗一年至兩年學,
仲喊緊吾要返學,
學校專用嚴厲又無效ge教導方法, 講真PN, K1班學生, 駛鬼咁嚴, d家長好多都吾係自己湊返學, 鬼知實際情況咩!

學校攪d課外活動同旅行, 成日要抽籤, d學生可以全部抽仲,
d一個都抽吾到, 學校只同你講已經好公平, 求其攪d嘢就算, 無諗d辦法點樣可以讓個個小朋友或家長都可以參與! 我吾覺得尼間幼稚園好, 都係個句,
無選擇咪揀囉!

吾明點解個什麼校長評尼間優質幼稚園排A+, 我其實吾信教育局個評核報告, 講到底, 一所學校好吾好係睇校長, 老師, 校工, 尼間係十分麻麻!

‹ 上一主題|下一主題