用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Band 1 A、B、C中學
樓主: shipferry
go

Band 1 A、B、C中學  

hkpapa852 發表於 19-1-14 16:25
頂, 我孩子入不了MCS......

無辦法, 佢生理系統多咗樣嘢所以學校唔收, 真慘!

MCS躺著也中槍!

如果吡你EK長毛咬住,未來幾年寸草不生

醒目開學勳章 王國長老

ilyrd 發表於 19-1-14 16:22
版主即係版主,一招乾坤大挪移,洗咗幾版,樓主及其他武林人士唔知洗咗去邊。 ...
講明先, 係將 ___ (請自行填上) 場變做吹水場, 唔係老點人地學校 BANDING 既飛碟明燈一族
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

sukitelfold 發表於 19-1-14 16:28
MCS躺著也中槍!

如果吡你EK長毛咬住,未來幾年寸草不生

MCS呢
我對佢小學部既校內組別興趣大D, 又係類似民生咁, 什麼Group A 100%入直中, Group B又XX%入直中, Group B-又有幾多%機會入直中

另外, 按照部份家長認為, MCS既3322率同入U率咁低, 應該一早唔係B1A中學啦!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-1-14 16:34
MCS呢
我對佢小學部既校內組別興趣大D, 又係類似民生咁, 什麼Group A 100%入直中, Group B又XX%入直中, Gr ...

嗱嗱嗱⋯⋯都話咬住就慘了!

IYY    發表於 19-1-14 16:59

sukitelfold 發表於 19-1-14 16:36
嗱嗱嗱⋯⋯都話咬住就慘了!
順便測試吓, 學校家長係鑽石, 水晶, 定係玻璃心啫!

玩夠了!

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-1-14 16:44
順便測試吓, 學校家長係鑽石, 水晶, 定係玻璃心啫!

玩夠了!

我知你講笑,但你的fans唔知,以為3322及入U率差就唔好

sukitelfold 發表於 19-1-14 16:46
我知你講笑,但你的fans唔知,以為3322及入U率差就唔好
如果係我既fans, 應該知我近年強調, B1中學水平, 應該以4+, 5+成績為準...... 3322率, 留番嚟評估B2中學吧!

王家爸爸    發表於 19-1-14 17:33

hkpapa852 發表於 19-1-14 16:25
頂, 我孩子入不了MCS......

無辦法, 佢生理系統多咗樣嘢所以學校唔收, 真慘!
唔洗咁激動喎, 沒晒形象啦!

joeyxlma 發表於 19-1-14 16:50
唔洗咁激動喎, 沒晒形象啦!
反正見唔到我真身, 駛乜理形象?

而且長毛唔係一向唔care形象既咩?

王家爸爸 發表於 19-1-14 16:05
孩子鍾意就得係喺篩選範圍內既選擇。
拿, 你又唔好咁講, 我都認架, 雖然自行兩間都係阿女話鐘意, 不過, 自二係經我篩選完之後, 合乎1200位JM支持係好既學校, 至俾阿女從中挑選架, 點可以任佢揀呢? 佢都仲未有基礎。

王家爸爸    發表於 19-1-14 17:07

hkpapa852 發表於 19-1-14 16:52

hkpapa852 已經係EK一個名牌啦, 當然而顧及形象啦! 如果唔係會傷左好多 fans 心

joeyxlma 發表於 19-1-14 17:00
hkpapa852 已經係EK一個名牌啦, 當然而顧及形象啦! 如果唔係會傷左好多 fans 心 ...

我成日都打爛玻璃傷咗好多人嫁啦!

我幾喜歡你《EK長毛》的花名⋯⋯因為你,改變了EK生態,現在EK數據派,已成第一大派!

但可唔可以讚下GHS的努力呢?!

咁嘅生源,出到咁亮麗成績!

長毛有兩件㗎喎,一個亂up,一個有理據,想做邊條毛先~~~

hkpapa852 發表於 19-1-14 17:01
我成日都打爛玻璃傷咗好多人嫁啦!
家長個心同fans個心又點同呢
此玻璃係不同彼玻璃...

sukitelfold 發表於 19-1-14 17:03
我幾喜歡你《EK長毛》的花名⋯⋯因為你,改變了EK生態,現在EK數據派,已成第一大派!

但可唔可以讚下GHS ...
咁我其實都有講過, GH雖然成績差咗, 其實都仍然維持係頂尖之列

只係好多人覺得差咗, 就起碼跌一/兩級咁啫!

GH除咗升中時對小學部學生唔好外, 其實我無乜嘈過佢既 (咁如果話要早返都係負評咁都無辦法).

醒目開學勳章 王國長老

joeyxlma 發表於 19-1-14 17:00
hkpapa852 已經係EK一個名牌啦, 當然而顧及形象啦! 如果唔係會傷左好多 fans 心 ...
路過

佢係一個絕無形象可言既人黎

joeyxlma    發表於 19-1-14 17:11
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

sukitelfold 發表於 19-1-14 17:03

但可唔可以讚下GHS ...
唔好講什麼"XX派", 一講就會出咗班"反XX派"

little_yolky 發表於 19-1-14 16:56
拿, 你又唔好咁講, 我都認架, 雖然自行兩間都係阿女話鐘意, 不過, 自二係經我篩選完之後, 合乎1200位JM支持 ...
呢个应該係last chance家長可以為孩子“作主”既机会,过左就無~升中以後,課外活动、選科、升大、揀男友/老公、做边行……-切已不在掌握之中了……

IYY    發表於 19-1-14 17:17

joeyxlma 發表於 19-1-14 17:07
家長個心同fans個心又點同呢
此玻璃係不同彼玻璃...
你講到咁, 咪我都要三省吾身先得

joeyxlma    發表於 19-1-14 17:14