用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 收到李國寶2nd in嘅信未呀?
樓主: 814BB
go

收到李國寶2nd in嘅信未呀?

bbming 發表於 19-1-18 11:39
請問 冇獎學金封信 但有second in 係咪即係冇機會?
既然有得2nd in, 何解你會覺得無機會呢? 唔好鋤小朋友銳氣, 面試前長他人志氣, 滅自己威風既事一定唔可以做。你諗下25XX幾人報名, 就算有一成撞咗其他學校或其他原因無嚟1st in, 都係2000幾人入面揀出嚟既幾百個, 只係其中某D小朋友可能發展全面D, 成績好D, 學校想佢哋優先考慮下, 所以發張奬學金邀請函咁解啫, 未戰先降乃兵家大忌。

大家一齊努力。

little_yolky 發表於 19-1-18 12:03
既然有得2nd in, 何解你會覺得無機會呢? 唔好鋤小朋友銳氣, 面試前長他人志氣, 滅自己威風既事一定唔可以做 ...
係呀! 李國寶2nd in唔俾改時間, 應該有d人唔去2nd in, 我係其中一位.  大家加油!!

bbeasy25 發表於 19-1-18 12:55
係呀! 李國寶2nd in唔俾改時間, 應該有d人唔去2nd in, 我係其中一位.  大家加油!! ...
吓? 你改唔到呀? 隔離帖有人改到喎。不過, anyway, 祝你另一間學校順利。

little_yolky 發表於 19-1-18 13:04
吓? 你改唔到呀? 隔離帖有人改到喎。不過, anyway, 祝你另一間學校順利。 ...
我星期四打去話唔改得, 之前申請就可以玫.  祝大家好運!!

little_yolky 發表於 19-1-18 12:03
既然有得2nd in, 何解你會覺得無機會呢? 唔好鋤小朋友銳氣, 面試前長他人志氣, 滅自己威風既事一定唔可以做 ...

對(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

講得好,由2500+人考,入到second in已經唔容易了,大家一齊加油

little_yolky    發表於 19-1-18 15:15

bbeasy25 發表於 19-1-18 13:08
我星期四打去話唔改得, 之前申請就可以玫.  祝大家好運!!

星期一收到信已即打去申請改時間,都改唔到