用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東區playgroup 同N班
go

東區playgroup 同N班

仔仔而家10個月 今年9月報N
心儀: 1. 北角 明慧(上午)(國際班)
          2. 明我 (西灣河)
          3.保良局慧研雅習(柏惠苑)
          4. ST. ANNA (太古)
          5. 躍思(柏惠苑)
衛理堂,合一堂,靈量堂好,但太遠唔諗
大家仲會報邊間?
有冇媽媽你地既仔仔/女女讀緊上面呢幾間>
邊間HO
ST ANNA 佢話有英語班,
躍思話有PLAYGROUP, 有冇人上個

我心儀既上面幾間冇PLAYGROUP,所以又要揾PLAYGROUP
因為住太古,所以想附近 唔想太遠.
除佐吉之島CPDA
VICTORIA, 同MONTESSORI, 同維多利亞PLAYGROUP太貴
仲有邊度有?

THXTHX

回覆樓主:

太古城寶寶都好好,有playgroup, pn

回覆 maccy523 的帖子

你bb讀緊?Playgroup 係英文定中文?

manmancar2018 發表於 19-1-11 10:04

你bb讀緊?Playgroup 係英文定中文?

之前讀過, playgroup 以中文為主,有一part大約15-20分鐘係英文

回覆樓主

鯉景灣Grace garden.... 我仔宜家PN.... they offer playgroup classes too.

回覆 shuikwan 的帖子

你playgroup 有冇試堂?

咁你而家bb讀邊間N班?

manmancar2018 發表於 19-1-11 12:49

咁你而家bb讀邊間N班?

都係寶寶

回覆樓主:

靈糧堂冇PN, 只有一星期返3日的Playgroup
慧妍雅集要有出世紙就開始排
合一堂都好好,有playgroup, BB 18個月大就可以開始上,PN有校車去太古、鰂魚涌
明我校舍較差,而且對小朋友有學術要求,家長要肯花時間同小朋友溫書

Thank you 你住太古?

manmancar2018 發表於 19-1-11 16:20

Thank you 你住太古?

yes, 都係附近

明慧跟明我上午班都唔易入
慧妍雅集係先排先得. 現時出世唔收表, 要足一歲. 太多人報, 開好少N 班位. 我阿B 今年都排唔到N 班
衛理堂有校車. 太古橋底時時見到衛理堂校車

回覆 fasola 的帖子

保良局實排唔到啦佢話有兄弟姊妹嗰啲優先 但得咁小位
又全日制
又話要等兩年但係又要一歲先可以登記

回覆 fasola 的帖子

衛理堂太遠 咁係排唔到保良局
咁你讀邊到N ?

manmancar2018 發表於 19-1-11 00:56
仔仔而家10個月 今年9月報N
心儀: 1. 北角 明慧(上午)(國際班)
          2. 明我 (西灣河)

太古playgroup

Cpda—> 幾好,活動多元化,小班
寶寶—》 老師有愛心,多人,活動都幾重覆性,我仔係大B, 好快學識哂,讀左5個月冇讀了,不停有新B 加入,變相大B 細B 一齊上堂。
康怡英文幼稚園(上康)—》最差呢間,貴學費,全英,搵part time 教,冇經驗,太多時間free time

回覆 fmf903 的帖子

Thx you

回覆樓主

想知民生N班好唔好。。。同明慧比呢?

shuikwan 發表於 19-1-11 12:28
鯉景灣Grace garden.... 我仔宜家PN.... they offer playgroup classes too.
請問BB 平時半中半英, 上佢英文PLAYGROUP 有無問題

manmancar2018 發表於 19-1-11 12:48
回覆 shuikwan 的帖子

你playgroup 有冇試堂?

Just once only .... 因爲我地帶bb去銅鑼灣上Shichida .... 由6個月開始上到宜家2歲

lizliz1205 發表於 19-1-16 12:28
請問BB 平時半中半英, 上佢英文PLAYGROUP 有無問題

佢哋個playgroup 係外藉老師