用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 其他小學,自行揀聖家是否會蝕抵
樓主: MimiCactus
go

其他小學,自行揀聖家是否會蝕抵

醒目開學勳章 王國長老

mianyang_99 發表於 19-1-11 10:18
OK....THANKS A LOT
SORRY, 介意講下個小朋友咩成績?
頭個浸

mianyang_99    發表於 19-1-11 10:35
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-1-11 10:29
頭個浸真係勁既都唔會留聖家, 實出去試左先, 衰左仲有甲1同乙1既位用, 所以其他學校學生真係心儀, 成績又達 ...
自行就算想鎖定目標學生, 都唔會係頭個浸

soscho 發表於 19-1-11 11:11

見你交果張係自2表格,點鎖都無用。自1就可能唔同,又係級12345,或許拿拿林收左先,咪益自行2中學~~~

回覆樓主:

學校應該唔知你係自一定自二嘅

聖家頭浸過往幾年係派得幾好,去直資如DGS, GH, SPC, HY都有,亦有去華英,上智咁,所以淨返嘅正正常常都可以去到書院嘅 (資料所得,Band 3唔多過30%....)

另外書院附近嗰頭嘅天主教小學d叻女都鍾意㨂聖家,都有入到

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 19-1-11 11:22
見你交果張係自2表格,點鎖都無用。自1就可能唔同,又係級12345,或許拿拿林收左先,咪益自行2中學~~~: ...
除非強迫家長畀自行表第四聯學校睇, 或者係校長面前填, 否則鬼會知自1定自2
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

soscho 發表於 19-1-11 11:11
鎖到, 自2份表囉

miriam 發表於 19-1-11 11:51
除非強迫家長畀自行表第四聯學校睇, 或者係校長面前填, 否則鬼會知自1定自2
...

同一辦學團體,想知有幾難?

以我地當年為例,表格由小學派,若要留低紀錄,都係1XX個學生啫,仲有交表都係經小學搞掂~~~

醒目開學勳章 王國長老

mcl203 發表於 19-1-11 11:54

同一辦學團體,想知有幾難?
為免露底, 嘥百零蚊去教育局申請過一套新申請表

miriam 發表於 19-1-11 12:36
為免露底, 嘥百零蚊去教育局申請過一套新申請表