用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 參加統一派位被查地址, 噩夢開始
樓主: veryafriadpama
go

參加統一派位被查地址, 噩夢開始   [複製鏈接]

回覆 lulumelody 的帖子

順豐派件或者送貨都入到屋企啦,facebook購物都要披露地址電話或者銀行資料啦。其實好普通。有時公屋都要家訪啦。有咩出奇。

樓主新開個account 開post 諗住大家支持下!點知一面倒圍插!算喇!字裏行間已流露佢玻璃心!放過佢喇

回覆 Andrewchan918 的帖子

其實佢心無鬼又怕咩,隨時拿一年半年的水電煤單等佢地收隊啦。咁唔合作街坊仲以為財務公司追數咩仲無引。正所謂此地無銀

醒目開學勳章 王國長老

Streetboy 發表於 19-1-11 13:10
明白樓主, 比著我都會爆, 亦明白教局要調查, 電話調查也好, 預約探訪調查也好, 突擊探訪調查也好, 大前題係 ...

係投訴完果晚收信,即家訪前
投完果晚收信,亦即唔係投訴完至寄

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

自己明知自己exceptional case(一早一家無晒人),咪好好解釋囉。入屋床未執好,有人住嘅痕跡,朝早行蹤一齊落去問看更,件事已close file

掉返轉你做調查果個,去到無人、唔俾入屋、發惡,你都覺得有嫌疑努力check落去啦

我都想睇下件事點發展落去,暫時未見到點樣very afraid

回覆樓主:

想知最後抽吾抽到乙一?家訪事件仲有沒有後續?

Andrewchan918 發表於 19-1-11 14:30
樓主新開個account 開post 諗住大家支持下!點知一面倒圍插!算喇!字裏行間已流露佢玻璃心!放過佢喇 ...

唔係圍插,我都無插過佢

咁大個人,唔識控制情緒,成個小朋友咁
参加大抽獎,就要接受抽查,唔明佢点解咁大反應。
有d人郁d就投訴,有性格唔合作,最後玩死自己

回覆 legolas625 的帖子

所以身教好緊要!可能呢個係考吾到心儀直私原因

se6b03    發表於 19-1-11 15:03

Chanyeeson 發表於 19-1-11 14:34
回覆 Andrewchan918 的帖子

其實佢心無鬼又怕咩,隨時拿一年半年的水電煤單等佢地收隊啦。咁唔合作街坊仲 ...

我估佢又唔係怕嘅,可能佢覺得嗰啲人態度唔好令佢唔鍾意啫。

即係好似警察查身分證,佢話:「唔該攞張身分證睇睇」同「喂!拎張身分證出嚟!」已經爭好遠啦。

Charlotte_mom 發表於 19-1-11 14:43
自己明知自己exceptional case(一早一家無晒人),咪好好解釋囉。入屋床未執好,有人住嘅痕跡,朝早行蹤一 ...

疑點重重~~~

回覆樓主

傻豬黎既,edu kingdom既家長大部分都十分痛恨借地址參加大抽獎既人,10個有10個都支持嚴格調查架啦,你咁樣數落教育局既調查工作,實比人鬧鬼你啦 棧激死你自己呀!

veryafriadpama 發表於 19-1-11 10:05
話說上年年頭的時候,係我屋企一個幾艱難的時期,除了阿囝係上年考唔到心儀既直資之外,亦有唔同住既外父 ...

我明, 家中已經好多事煩 ! 
重要一早被人爆,火都來, 

唔好意思,

但你的CASE又好有疑點??

因為真係好少見到,小朋友咁早起,不在家 ????
你要好早出門返工 ?? 

爺爺住好近???

點解小朋友唔坐校車?
要老人家帶返學 ??? 
定幼稚園好近

爺爺家 ??

你太太要在外家訓??? 

回覆 veryafriadpama 的帖子

你開始時態度太差,梗系同你玩到盡啦,佢地要交貨,你又唔合作,人地都系打份工姐,又唔系佢要參加派位,其實系你要通過統一派位取得學位,宜家佢梗系唔會比你咁容易過啦。一開始就考慮到依個問題,其實最終受害又咪系個小朋友。點解要同人地過唔去,又身無屎,你咁講你宜家成身屎,其實就有小小咎由自取

回覆 subb 的帖子

根本唔合邏輯,邊個會信佢啊,又唔肯合作。可能系‘真’地址

回覆樓主

話不投機半句多,大家觀點唔同,無為揾交挨啦。。。

我都認為有些公職人員可能持住職權,工作時態度會比較差,比著係我,可能都會同你一樣很氣憤

回覆樓主:

一開始就咁樣被人質問咁多野, 老實說我也未必會全盤提供資料, 又不能確定是什麼人, 樓主有懷疑也很正常吧
‹ 上一主題|下一主題