用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃官中學老師
go

荃官中學老師

話說今早打電話去荃官中詢問,d職員態度超差,之後轉綫去相關老師,又係態度不好,感到有點受氣!

請問荃官中整體老師是否都是一般般?

上次講座校長話學校出名關愛學生,是真嗎?

求有心人告知,以解疑問!

咁似官小既??!!!! 唔知以為你講官小...

回覆 kc_united 的帖子

政府工丫馬, 係咁架啦

政府學校,又係admin staff, 通常態度都係咁上下
之前申請直資學校,有些職員一樣態度麻麻。不過之後遇到的老師都好 nice, 所以openday  入去一次過見多老師同學,感受準確D。
順便諗到一個俾學校的建議,下次請門口看更,聽電話姨姨,一定要搵態度好果D呀!有時第一印象都好緊要!記得有些學校門口看更好好人,每次去交form, 都好warm

我當年就係因為某官小老師教學態度唔好,為個女轉校

好多校務處職員態度都麻麻

kc_united 發表於 19-1-10 09:28
話說今早打電話去荃官中詢問,d職員態度超差,之後轉綫去相關老師,又係態度不好,感到有點受氣!

請問荃 ...

正苦工預左, 荃官小D老師聽聞也一樣。 如果客客氣氣反而有點不知所措
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆樓主

荃官係區內大熱,呢段時間可能一日接過百個查詢電話,加埋收表同一般校務,難免會燥底,體諒下

mianyang_99    發表於 19-1-11 08:46

kc_united 發表於 19-1-10 09:28

請問荃 ...

好學校、好公司、好機構,可能都總有d不好的職員。

不要理會區區一、二個差職員。照入表荃灣No 1荃官吧!

tpmon 發表於 19-1-10 13:10

唔該哂大家呀!

tpmon 發表於 19-1-10 13:10

同意!即使比$讀的直資,一樣有問題老師,其實間間有,包括名校!

如果一線小學級三內跨區自行荃官機會如何?

mianyang_99 發表於 19-1-11 08:48

應該機會大的, 但要睇對手及面試表現。

mianyang_99    發表於 19-1-11 08:59
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

kc_united 發表於 19-1-10 21:57
唔該哂大家呀!

但聽說老師教學上的態度都係麻麻,否則荃灣自行必選荃官,可惜

回覆樓主

照報啦,升中咁多嘢要考慮,冇謂諗埋聽電話嗰個啲態度。

有緣千里能相會,  無緣面對不相識。世緣無好醜,好醜在人心。心誠則靈。

mianyang_99 發表於 19-1-11 08:48

咁勁,可跨區試皇仁這類級數的官中。