用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 智愛中文平臺
go

智愛中文平臺

請問有沒有中學家長可以分享一下智愛中文平臺?內容深淺程度和題型等等。謝謝!

回覆 S1Parents2017 的帖子

我女學校幫佢地JOIN左, 一日做一個練習, 一星期做4日 (星期五休息), 每次一定要合格, 每個學期計, 做到80%或以上, 平均分要合格, 學校中文考試會加分 (平均分40-50分 加1分, 51-60分加2分, 61-70分加3分, 71-80分加4分, 81以上加5分), 我覺得幾好, 阿女好落力做, 上學期已經取得5分, 真係會晌考試卷+5分, 正

妹妹頭 發表於 19-1-10 09:08

我女學校幫佢地JOIN左, 一日做一個練習, 一星期做4日 (星期五休息), 每次一定 ...

多謝你辛苦打字詳細回

妹妹頭 發表於 19-1-10 09:08

我女學校幫佢地JOIN左, 一日做一個練習, 一星期做4日 (星期五休息), 每次一定 ...

我女中學都要做, 達標考試分內加分, 最高有5分。

p.s.: 阿女佢地班人叫做中文智障平台

經阿女詳細解釋回應樓主:

主要一星期做閲讀理解及中文聆聽, 星期五係遊戲嚟嘅。

gracelam 發表於 19-1-10 12:05

我女中學都要做, 達標考試分內加分, 最高有5分。

感謝回