用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 路德會救恩幼稚園(黃大仙)好唔好?
go

路德會救恩幼稚園(黃大仙)好唔好? [複製鏈接]

有冇而家讀緊嘅小朋友可唔可以俾啲意見
   0    0    0    0

回覆樓主:

好難講好唔好始終冇其他比較。 如果以我 以前N同依家嚟計。 以前N 老師好細心 ,救恩老師同校長都係好開朗好有愛心 但 跟家長 未必 會圓滑(即似商業D, 照顧 家長感受) 溝通。 學術嘅我覺得係有活力同創意。 以前我唔 係好清楚 咩叫主題教學, 原來係圍繞嗰個主題 再同小朋友 去探索, 好似探索學校佢會 帶小朋友去每一個角落到等佢哋自己尋找同訪問。 同以前n特別唔同嘅 係一般食茶點嘅時候,個個會喺自己個位度成班一齊食。 我小朋友就話。 如果小朋友想食茶點就會去茶點 位到食,但如果冇位嘅話佢就 可以先去做勞作或者玩教具再冇位嘅老師會 戴去操場玩一陣。

回覆樓主:

茶點如取水呀全部都係自己做嘅, 咁就會學到自埋, 自由選擇想自己 做邊樣先, 同埋有陣時 你想做個樣就唔一定 即刻可以有。 每個月 都會upload好多相可以畀家長睇到小朋友係學校嘅活動。 星期六嘅早上同平日嘅夜晚都幾多活動, 係畀啲家長嘅魚家長嘅講座或者係爺爺嫲嫲講座囉。 整體上我都好滿意, 啱自己個小朋友。唔知啱唔啱你個小朋友囉

yiklingelaine 發表於 19-1-10 13:18
茶點如取水呀全部都係自己做嘅, 咁就會學到自埋, 自由選擇想自己 做邊樣先, 同埋有陣時 你想做個樣就唔 ...

英文如何?請問係是否有得學Cambridge English?
‹ 上一主題|下一主題