用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中華基金面試
go

中華基金面試  

請問 first interview 係自己見,抑或小組形式?大約見幾耐?

回覆樓主

唔好意思,今日聽唔清楚校長話今年最後揀左幾多人面試?第二輪揀幾多人?係咪星期一通知入選既家長?最後幾多人有offer?

Thx!

MMMaMa12 發表於 19-1-12 16:46
唔好意思,今日聽唔清楚校長話今年最後揀左幾多人面試?第二輪揀幾多人?係咪星期一通知入選既家長?最後幾 ...

話first in揀左1200人,second in會大約簡7百幾至800,校長話合資格就會有second in

MMMaMa12 發表於 19-1-12 16:46
唔好意思,今日聽唔清楚校長話今年最後揀左幾多人面試?第二輪揀幾多人?係咪星期一通知入選既家長?最後幾 ...

19號開始second in,星期一開始打電話通知,最後2月尾3月頭就會通知,大約有175個位

melodylee113 發表於 19-1-12 16:59
19號開始second in,星期一開始打電話通知,最後2月尾3月頭就會通知,大約有175個位
...

Thx so much

melodylee113 發表於 19-1-12 16:59
...
是是否還要3rd in 才有offer? 但聽校長話有offer時會見家長,這便是3rd in嗎?

siumachu 發表於 19-1-12 18:13
是是否還要3rd in 才有offer? 但聽校長話有offer時會見家長,這便是3rd in嗎?

(emoji)(emoji)我get到既意思唔系甘喎,佢話唔會in家長,但話如果家長有野同學校講都好樂意同家長傾

2nd in 時,孩子上左班房後,會有老師與家長談話,可能這個安排就是大家口中的 in 家長

siumachu 發表於 19-1-12 18:13

有offer去註冊時,校長會個別面見家長,純粹見下面,傾下閒計,打個招而已。

melodylee113 發表於 19-1-12 16:57
話first in揀左1200人,second in會大約簡7百幾至800,校長話合資格就會有second in
...

請問係咪下星期一14號開始通知second in? 好似聽到佢話一直通知到二月尾

Kelly777 發表於 19-1-12 21:48
請問係咪下星期一14號開始通知second in? 好似聽到佢話一直通知到二月尾

對,由星期一開始call到月尾,會五日前通知,由19/1開始,星期一至六都會見

pinkyyip 發表於 19-1-12 21:53
對,由星期一開始call到月尾,會五日前通知,由19/1開始,星期一至六都會見
...

Call 到一月尾定還是二月尾? Thx

Kelly777 發表於 19-1-12 21:58
Call 到一月尾定還是二月尾? Thx

一月尾

校長說今天學校開始CALL 學生有Second IN, 如有請上來報下~

感激~

YS_mommy 發表於 19-1-14 10:01
校長說今天學校開始CALL 學生有Second IN, 如有請上來報下~

感激~

收到通知了,電話號碼29開頭,大家留意電話呀

YS_mommy    發表於 19-1-14 10:48

chuchu7924 發表於 19-1-14 10:42
你 1st in 時, 有冇叫你見郭 sir / 周 sir?

bbhellokitty 發表於 19-1-14 11:10
你 1st in 時, 有冇叫你見郭 sir / 周 sir?

我小朋友無特別提呀,應該無,你們要見?關於咩架?

chuchu7924 發表於 19-1-14 10:42

恭喜您,請問你小朋友幾點first in?

YS_mommy 發表於 19-1-14 10:01

感激~

剛收到電話,有second in

chuchu7924 發表於 19-1-14 11:13
我小朋友無特別提呀,應該無,你們要見?關於咩架?
登記時, 老師叫我如果小朋友上咗課室面試, 就叫我去見郭 sir/ 周 sir, 見郭 sir 時佢就叫我申請獎學金, 中一至中三學費全免, 星期六 2nd in 直接交去校務相處, 但我仲未收到 call 叫我 2nd in