用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中華基金面試
樓主: ellako99
go

中華基金面試  

早上收到,19號面試,,,,不會計數,這是提前5天

624426 發表於 19-1-17 16:21
早上收到,19號面試,,,,不會計數,這是提前5天
有可能之前被安排了in 19/1的放棄面試release 左個2nd in 位岀黎,by the way, congratulations

醒目開學勳章

回覆樓主

今午三點幾收到call,下星期五2nd in

回覆 BABY520 的帖子

回覆樓主

我今早1030miss call, lunch time 才知道,之後跟miss call的號碼call back,但職員嘆一口氣,之後話要call許多申請人,未能協助即時査找資料,叫我再等call,但直到現在都冇收到call。如果撞正下星期考試時間都唔知點好

回覆樓主:

剛收到call, 下星期六2nd in  

回覆 都都女 的帖子

同學家長終於收到2ND IN Call, 望穿秋水! 26/1 呀! 大家耐心等候!

都都女 發表於 19-1-18 11:51
剛收到call, 下星期六2nd in

請問是上午/下午?甚麼時間?

Gladys-c 發表於 19-1-18 12:29
請問是上午/下午?甚麼時間?

佢當時問我想上午定下午,我選下午

HL711 發表於 19-1-18 17:07
請問有沒有人知道second in 會問什麼?
2nd in 是 group or indv ? 要不要見家長? thx
...

2nd interview, individual interview.
家長會被安排去課室同校長/主任/老師傾下計,家長唔係interview, 只係大家交流下, 佢地亦都會講下學校方針。
兩個朋友個仔都係舊年in 左, 但兩個都話interview 時既英文都好深。
最後一個小朋友考到,但放棄冇讀,因為有更好offer.

hkitty09 發表於 19-1-19 03:37
2nd interview, individual interview.
家長會被安排去課室同校長/主任/老師傾下計,家長唔係interview,  ...

請問小朋友大概in 幾耐?家長也是單獨見老師嗎?

pinkyyip 發表於 19-1-19 09:16

朋友個仔話等+in 大概45 分鐵, 因為佢冇睇錶,純粹記得佢自己出入時間。 至於, 家長係group or 個人,我記冇問, 因為見佢地都係話傾下計, 家長可以問下有關關於學校既問題。唔駛專登準備去。

hkitty09 發表於 19-1-19 09:52
朋友個仔話等+in 大概45 分鐵, 因為佢冇睇錶,純粹記得佢自己出入時間。 至於, 家長係group or 個人,我 ...

唔該你

家長部分只是傾計,不計分

回覆樓主

第二輪面試今日開始了!祝大家好運

我問了電話內職員,她說學生單獨見校長和副校,約10分鐘,不過她請我預1小時左右,因為要登記和等候。

要帶學生身份證和1位家長陪同。

上次校長說全英對答。好似無提範圍?

回覆樓主

今日見完,過程順暢,小朋友見大概10-15分鐘,家長是一組人見的,不計分純傾計,職員話唔見都無問題

YS_mommy 發表於 19-1-19 11:26
我問了電話內職員,她說學生單獨見校長和副校,約10分鐘,不過她請我預1小時左右,因為要登記和等候。

要 ...

pinkyyip 發表於 19-1-19 20:42
今日見完,過程順暢,小朋友見大概10-15分鐘,家長是一組人見的,不計分純傾計,職員話唔見都無問題
...

謝謝你分享