用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 銀禧 黃笏南 比較, 點解入大學比例可以相差咁多 ...
樓主: janice_BB
go

銀禧 黃笏南 比較, 點解入大學比例可以相差咁多   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-1-10 12:35
我以前有兩個中學同學都係咁入U,不過佢地唔爭氣重考都唔掂俾人踢出校。
之後一個去咗放洋,一個轉咗去讀H ...
幾間大學話會有微調咁去收生..............根本一直都有........係講唔講出黎囉
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-1-10 12:35
我以前有兩個中學同學都係咁入U,不過佢地唔爭氣重考都唔掂俾人踢出校。
之後一個去咗放洋,一個轉咗去讀H ...
好似讀 ENGINE 個批有幾多個要用到中文.......
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我記得當年A-level時代,有同學2A1B但UE
F左,無大學收要重讀中七。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-1-10 13:28
我記得當年A-level時代,有同學2A1B但UE
F左,無大學收要重讀中七。
英文死未見過得,中文死9成都得。不過重考再死就.....=
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題