用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 美國社區學院
go

[美國] 美國社區學院

請問如果做完一年交流生後,想在美國讀兩年CC+兩年大學,CC既兩年住宿是否要自己出外租屋?或是好似英國有類似监護人既公司可提供住宿?

jj616 發表於 19-1-6 10:56
請問如果做完一年交流生後,想在美國讀兩年CC+兩年大學,CC既兩年住宿是否要自己出外租屋?或是好似英國有 ...

少部份學校有宿舍

請問如果做完一年交流生後,想在美國讀兩年CC+兩年大學,CC既兩年住宿是否要自己出外租屋?或是好似英國有 ...
想問你預算中幾去做交流生呢? 我有諗過讀完中四過去, 但讀完交流後直上CC, 咪無左中學畢業証書?

大件仔 發表於 19-1-9 22:04
想問你預算中幾去做交流生呢? 我有諗過讀完中四過去, 但讀完交流後直上CC, 咪無左中學畢業証書?  ...

CC 既學歷唔係高過中學畢業咩?

jj616 發表於 19-1-9 22:25
CC 既學歷唔係高過中學畢業咩?

以我所知,大部分CC都係12年班之後讀,除咗華盛頓州的CC可以當中學讀

大件仔 發表於 19-1-9 22:04
想問你預算中幾去做交流生呢? 我有諗過讀完中四過去, 但讀完交流後直上CC, 咪無左中學畢業証書?  ...

有很多CC都有埋high school一齊讀埋,有張修畢high school既証寄返來屋企

美國好多C C都會有監護人提供住宿。

讀CC既可申請住homestay