用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 MyTVsuper 有得睇中國通史
樓主: pattison
go

MyTVsuper 有得睇中國通史

回覆 MrBeast 的帖子

thanks....等我問吓個女有無興趣先.....

回覆 annielui 的帖子

應該係,開頭果幾集係傳疑時代,跟住夏商周,每個朝代一集或兩集

annielui 發表於 19-10-16 17:14

thanks....等我問吓個女有無興趣先.....
好快咁一分中scan 左第一集,好似由猿人講起,或者可以skip

如果睇英國版中國歷史,可以喺 Amazon 買 From Yao to Mao: 5000 Years of Chinese History by Professor Kenneth J. Hammond。

2jkidsfather    發表於 19-11-12 13:17

回覆 妹妹頭 的帖子

okok.... thanks

pattison 發表於 19-1-5 23:35
MyTVsuper 免費區開始有「中國通史」睇,更新到第五集。廣東話旁述,內容精要,表達不沈悶。有讀中史的初中 ...

請問免費區邊嗰位置

MrBeast 發表於 19-10-16 20:10
好快咁一分中scan 左第一集,好似由猿人講起,或者可以skip

點解要skip?!唔知個根點了解個源!

little_yolky 發表於 19-10-21 12:42
點解要skip?!唔知個根點了解個源!
我scan 了幾集好似悶一點,似documentary些,之前網友推介mini bible 只有6集,小朋友都鬼殺咁曹,99集真的冇咁多時間,我想故事性應該由趙秦時代強一些?

MrBeast 發表於 19-10-21 13:28
我scan 了幾集好似悶一點,似documentary些,之前網友推介mini bible 只有6集,小朋友都鬼殺咁曹,99集真的 ...

係咪大家睇緊唔同版本?我尋日同亞女睇普通話第一集,又唔係講原始人,穿梭唔同朝代講百家爭鳴。

Jane1983 發表於 19-10-22 12:51
係咪大家睇緊唔同版本?我尋日同亞女睇普通話第一集,又唔係講原始人,穿梭唔同朝代講百家爭鳴。
...
我都是在utube找月語版,有無綫新聞台logo

拍得好好。

pattison 發表於 19-1-5 23:35
MyTVsuper 免費區開始有「中國通史」睇,更新到第五集。廣東話旁述,內容精要,表達不沈悶。有讀中史的初中 ...

請問在免費區哪個選項?
我找不到中國通史這個項目