用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 祟真出OFFER了
樓主: JHsbb
go

祟真出OFFER了  

micoo 發表於 19-1-5 18:10
大家好!

請問今年新校長上任後, 在課程及功課上有沒有改變?

聽用家講係有改變,比以往谷左,政策上也有改變,現在係要學生主自學習, 即係備左課先上堂,同沙崇既模式相似

celialing 發表於 19-1-5 18:16
不取錄也會有信通知的

所以我就問有無人收到reject letter,因為除左取錄信外,其他就好似未有人話收到。

小孩升中 發表於 19-1-5 18:19
所以我就問有無人收到reject letter,因為除左取錄信外,其他就好似未有人話收到。
...

我估會不會等埋第二輪面試才正式出reject letter 同waiting letter

回覆樓主:

我今日都收到信 ,琴日未收到,以為落空

puiyima 發表於 19-1-5 13:04
請問知不知有幾多班普教中?
本校初中每級設一班普教中,開班人數最少 18 人;高中沒有普教中班別。https://www.ttca.edu.hk/wp-content/uploads/2018/11/TTCA-Principal-Talk-2018_FAQ.pdf (p.2, Q.3)

ka_ka 發表於 19-1-5 19:21
我今日都收到信  ,琴日未收到,以為落空

Congratulations
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

li_kennis 發表於 19-1-5 18:55
我估會不會等埋第二輪面試才正式出reject letter 同waiting letter

可能係,祝大家好運

回覆 celialing 的帖子

恭喜大家!我都冇收到信。我們學校都未出六年級成績表,還未補交給崇真😅

請問收到信的, 是否已交六年級成績?

回覆樓主

崇小應該有好多人註冊左了

frederickchow 發表於 19-1-5 20:09

恭喜大家!我都冇收到信。我們學校都未出六年級成績表,還未補交給崇真😅
好多人會等成績表才報第二輪

frederickchow 發表於 19-1-5 20:09

不是,未收到小6成績表都會有機會俾offer.

My Blog~  (*^.^*)  蕃茄園事件簿(#^.^#)

http://hk.myblog.yahoo.com/hady-wong

蕃茄太 發表於 19-1-5 20:22
不是,未收到小6成績表都會有機會俾offer.

未補小6成績表都收到offer.

littlehk 發表於 19-1-5 21:29
未補小6成績表都收到offer.

是呀~

My Blog~  (*^.^*)  蕃茄園事件簿(#^.^#)

http://hk.myblog.yahoo.com/hady-wong

恭喜大家

請問大家,祟真第一輪收多少人?而第二輪又會收多少人?

回覆 frederickchow 的帖子

有offer,沒有6年級成功表的,之後都冇補

Raycsl 發表於 19-1-5 18:13
其實現階段無offer, 會唔會有reject letter, on waiting list, 定一直音信全無?

應該唔會,冇信點知是reject or waiting?
反而我想知 waiting可唔可以報第二輪?
url=http://www.TickerFactory.com/]

tammyhw 發表於 19-1-6 11:50
...

如果真的喜歡,再報!有誠意會成功
祝順利

tammyhw 發表於 19-1-6 11:50
...
有offer 要在12号或之前要註册,之後相信學校会call waiting for 補回放棄学生的位,跟着開始第二輪
有誠意打去學校問下

Gogojuly 發表於 19-1-6 01:38
請問大家,祟真第一輪收多少人?而第二輪又會收多少人?

我都想知。
如果係要12前註冊,我估上星期都無信既(我都無),應該都係要等下一輪了 >_<