用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區3a1b, 有咩好選擇
go

葵青區3a1b, 有咩好選擇

我仔本身like李兆基, 但我覺得伍若瑜同荔天啱佢, 有無其他?

直資想報李國寶同基崇

紫翹 發表於 19-1-4 13:01
我仔本身like李兆基, 但我覺得伍若瑜同荔天啱佢, 有無其他?

直資想報李國寶同基崇 ...
想報? 第一輪截咗止啦。

李國寶第一輪聽日in
崇真最後一輪1月17日截

little_yolky 發表於 19-1-4 13:03
想報? 第一輪截咗止啦。
我不是玩野, 我仔宜家是小五, 第一次呈分未開始, 但都睇緊d中學, 所以想了解下, 比較下咁

car817ho 發表於 19-1-4 13:15
李國寶第一輪聽日in
崇真最後一輪1月17日截
多謝你的資料
我不是玩野, 我仔宜家是小五, 第一次呈分未開始, 但都睇緊d中學, 所以想了解下, 比較下咁

紫翹 發表於 19-1-4 13:20
我不是玩野, 我仔宜家是小五, 第一次呈分未開始, 但都睇緊d中學, 所以想了解下, 比較下咁 ...

原來如此, 真係嚇死, 以為你miss咗。mouth:" />

其實你知道分收無乜用, 要知道大概乜band會好預算D。不過, 如果心儀李國寶, 最好報第一輪, 因為只有第一輪all in的。基崇都最好報第一輪, 因為佢收完第一輪, 有位至俾第二輪, 位少好多。

多謝你的資料
...

明白明白
我大仔今年係伍若瑜讀中一
暫時黎講覺得老師都幾好
都跟得貼,但都谷
幾乎日日有quiz, test 都多

我不是玩野, 我仔宜家是小五, 第一次呈分未開始, 但都睇緊d中學, 所以想了解下, 比較下咁 ...

六年級時請早  

little_yolky 發表於 19-1-4 13:21
原來如此, 真係嚇死, 以為你miss咗。mouth:" />

其實你知道分收無乜用, 要知道大概乜band會好預 ...
因為有朋友個仔, 今年李國寶中一, 好似都讀得幾開心, 但佢都有幾個同學一齊讀, 但我仔慢熱, best friend成績不如佢, 大家所選的學校未必會相同, 所以想問下先
但佢去寶李兆基開放日, 又好鐘意李兆基, 担心佢會吃力, 但自己都會按佢喜好搏下

考埋呈分知道咩banding先,個人認為b1尾重可以考慮陳記,荔天慢慢再考慮。

jk923 發表於 19-1-4 13:25
考埋呈分知道咩banding先,個人認為b1尾重可以考慮陳記,荔天慢慢再考慮。
...
陳兆民? 因為無去到間學校, 唔知係點, 又無去info day

紫翹 發表於 19-1-4 13:25
因為有朋友個仔, 今年李國寶中一, 好似都讀得幾開心, 但佢都有幾個同學一齊讀, 但我仔慢熱, best friend成 ...
李國寶唔會差過李兆基喎, 點會李兆基吃力, 李國寶OK。

little_yolky 發表於 19-1-4 13:30
其實都係响呢到見到某D 會員話李國寶精英班會吃力D, 但不是精英班係OK的.  但李兆基, 我呢區某D家長吹到好行話好谷呀, 所以感覺上李兆基會辛苦過李國寶咁LAW
因為無去到李國寶參觀, 所以真係唔係太清楚.

紫翹 發表於 19-1-4 13:33
其實都係响呢到見到某D 會員話李國寶精英班會吃力D, 但不是精英班係OK的.  但李兆基, 我呢區某D家長吹到好 ...
李國寶唔錯架, 出年記得去參觀下。

little_yolky 發表於 19-1-4 13:36
李國寶唔錯架, 出年記得去參觀下。
多謝你既建議

葵青李兆基不是band 1B?  
李國寶 1C -2A?
有錯請指教

樓主講嘅李兆基應該係葵青區間津校, 係band 1b, 唔係天水圍間直資李兆基(band 2)
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 19-1-4 14:11
樓主講嘅李兆基應該係葵青區間津校, 係band 1b, 唔係天水圍間直資李兆基(band 2)
...
點解你知我以為係天水圍間李兆基? 係呀, 我以為佢講天水圍間, 因為見佢都有睇直資。