用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 九龍塘 am VS 九龍禮賢am
go

York 九龍塘 am VS 九龍禮賢am

女仔 9月出世
宜家讀緊屋企附近的國際幼稚園N班 讀得唔錯
宜家有本身讀緊果間pm k1 offer
York 國際班AM
九龍禮賢AM
第一個小朋友 又無咩朋友有小朋友
想請教下大家
我想將來小朋友考入 私立/直資 小學
應該點樣選擇

回覆 janey0920 的帖子

YORK 學術上應該比較谷 , 而且學費比較貴 , 英文唔駛點擔心 , 但係9月小朋友家長要花點心機先跟得上 , 禮賢學術比較淺 , 但係留意直升小學的比例 , 如果升唔到直屬小學之後仲有咩出路 , 要考慮返...!!

chriskaan 發表於 19-1-4 11:38
回覆 janey0920 的帖子

YORK 學術上應該比較谷 , 而且學費比較貴 , 英文唔駛點擔心 , 但係9月小朋友家長要 ...

Thank you:) 你講得啱 我驚讀左禮賢 又升唔返禮小 唔知點算好

janey0920 發表於 19-1-5 12:45
Thank you:) 你講得啱 我驚讀左禮賢 又升唔返禮小 唔知點算好

我小朋友細b York k3 啦, 今年也有禮賢offer, 不用太擔心, 反而諗下究竟自己想要邊類型的學校, 如果想英文好York幫到你, 返學都好開心

小朋友禮幼剛畢業,學校有好亦有唔好

禮幼園長、老師、姨姨甚至校車司機都好有愛心,三年9位負責班內老師多是用心對待小朋友,縱使上左年紀亦不會hea做,但始終人夾人,只有一個我覺得唔掂,亦有家長覺得某位老師惡無耐心,偏偏又對我小朋友好好,用讚方法令我小朋友增加自信,所以人夾人。

學術絕對不足,要外補,禮賢係有愛心重品德學校唔係學術學校

謝謝你的用家分享(emoji)(emoji)

York

今年禮幼加多了1位外籍老師, 英文堂亦增加了每週3堂

如果你本身讀緊St. Cat,點解仲會去揀York同禮賢?

我估她不是讀ST CAT, 只是一間國際幼稚園