用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問可風 、 善德
樓主: 禧媽媽
go

請問可風 、 善德

slbb 發表於 19-1-3 12:37
請問抽獎放第幾志願?
第一志願

回覆 Sunny-E 的帖子

未見過善德放乙二可以入到

妹妹頭 發表於 19-1-3 15:45
回覆 Sunny-E 的帖子

未見過善德放乙二可以入到
如果安柱放乙二呢?

回覆 mianyang_99 的帖子

一樣自殺

mianyang_99    發表於 19-1-3 16:48

回覆 妹妹頭 的帖子

妹妹頭, 想請教下, 如果我係B1男仔, 你覺得我將陳兆民放係乙二是不是都穩入? 有D人說乙二/三都入到, 83都係,

回覆 mianyang_99 的帖子

安柱乙一都未必入到

回覆 oreobabygee 的帖子

世間上冇一間係穩入,今年人數上升,陳放乙二都唔會穩入

妹妹頭 發表於 19-1-3 17:30

世間上冇一間係穩入,今年人數上升,陳放乙二都唔會穩入 ...

甘你認為伍若瑜好D定陳記成數高D?我吾介意伍中一糸中文班?

我唔知你小朋友係b1定b2,如果b2陳一定冇機會。

mianyang_99 發表於 19-1-2 10:47
個人感覺咋......因為我自己中學係讀保六  一直覺得安柱D男生好純好乖, 但讀書又好叻
...

可以講多少少保六嗎 我也想跨區去保六(emoji)(emoji)

葵青區安柱 善德 林護 三大熱門學校必須放乙1才有機

mianyang_99    發表於 19-1-4 09:29

YDLFATHER 發表於 19-1-3 21:56
葵青區安柱 善德 林護 三大熱門學校必須放乙1才有機

李兆基呢?band 1a女生,自行機會高嗎?放甲一,乙一機會點呢?

tinglokruby 發表於 19-1-4 01:31
李兆基呢?band 1a女生,自行機會高嗎?放甲一,乙一機會點呢?

其實林護/安柱/善德/蕭明/李兆基呢幾間大抽獎一定要放乙一。

如果band 1a成績自行揀李兆基, 好大機會自行入。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

gracelam 發表於 19-1-4 07:44
其實林護/安柱/善德/蕭明/李兆基呢幾間大抽獎一定要放乙一。

如果band 1a成績自行揀李兆基, 好大機會自行 ...
但band 1a成績會自行揀李兆基嗎????

bbming 發表於 19-1-3 21:52
可以講多少少保六嗎 我也想跨區去保六(emoji)(emoji)
我個年代好HAPPY...好唔谷....但成績好好......我個屆好多暫取入中大~不過已經成30+年前啦

mianyang_99 發表於 19-1-4 09:28
但band 1a成績會自行揀李兆基嗎????

咁實有人揀嘅, 多定少問題啫! 都有D好似我咁嘅父母, 唔太介意band 1abc, 認為適合就去馬!

所以我咪話如果band 1a成績自行入到李機會率高。

mianyang_99    發表於 19-1-4 09:34
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

mianyang_99 發表於 19-1-4 09:31
我個年代好HAPPY...好唔谷....但成績好好......我個屆好多暫取入中大~不過已經成30+年前啦
...

謝謝資訊(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我見佢地都好活躍(emoji)(emoji)都似你果年代!請問 佢地有咩活動強項?

bbming 發表於 19-1-4 11:05
謝謝資訊(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)我見佢地都好活躍(emoji)(emoji)都似你果年代!請問 佢地有咩活動強 ...
我個年代既女校....真係冇咩活動喎...不過我留意到近年來保六既DEBATE TEAM成績好似好強

tinglokruby 發表於 19-1-4 01:31

自行機會高

gracelam 發表於 19-1-4 09:32
咁實有人揀嘅, 多定少問題啫! 都有D好似我咁嘅父母, 唔太介意band 1abc, 認為適合就去馬!

所以我咪話如果 ...

我囡就係講明唔想入bsnd1a怕太谷壓力太大!寧願揀李兆基,鍾意多活動!
我想問下善德除成績讀書好,體藝出色嗎?我囡抗拒係佛教,睇下有冇其它野可吸引佢考慮下!,