用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 k1真搬屋: 31網 vs 34網
go

k1真搬屋: 31網 vs 34網

因為租約期滿業主唔續租, 明年3月一定要搬屋. 女女返幼稚園在32/34網交界, 大人返工在34校網, 正路搬屋應該34網最方便大人小朋友近返工返學, 但34網小一派位聽聞無間地獄, 應否搬去31校網搏循道男女校呢? 定抽34網聖羅撒中奬機會大d?  (女校ok, 但唔鐘意谷校 e.g. st mary)

maggie92 發表於 18-12-31 16:57
因為租約期滿業主唔續租, 明年3月一定要搬屋. 女女返幼稚園在32/34網交界, 大人返工在34校網, 正路搬屋應該 ...

34,協恩同聖羅撒都好多人揀

gigiyyc 發表於 18-12-31 17:04
34,協恩同聖羅撒都好多人揀
我明白,但依兩間無超收, 31循道反而每年都世襲超收喎, 相對女校中奬好似高d

回覆樓主

女仔升中,31校網的中學選擇唔多。

因為租約期滿業主唔續租, 明年3月一定要搬屋. 女女返幼稚園在32/34網交界, 大人返工在34校網, 正路搬屋應該 ...
您又知 SRL 唔谷?

要搬就搬去41網啦!

apple1990    發表於 18-12-31 17:37
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

apple1990 發表於 18-12-31 17:19
您又知 SRL 唔谷?
sorry 聖羅撒好似幾低調, 真係唔係好清楚情況, 只知校規嚴.... 咁即係31 & 34網全部女校都谷

唔係咁谷既官津女子小學,只得MCS,MPS同聖提女子
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

循道好谷

回覆 hkpapa852 的帖子

同意