用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行決定???
樓主: bbforever
go

自行決定???  

KEROROBB 發表於 18-12-31 13:31
回覆 王家爸爸 的帖子

佢話因為BEST FRIEND都會考尼間.....   我問過佢甘仲有無其他中學 ? 佢又無 ...
咁就麻煩啲,如果好朋友到時入到更好既,或者入咗更差既,而你小朋友唔知道嘜原因入咗,咁佢自己讀,又點諗呢?你最好同佢討論清楚,分析各種可能性。

王家爸爸 發表於 18-12-31 19:11
咁就麻煩啲,如果好朋友到時入到更好既,或者入咗更差既,而你小朋友唔知道嘜原因入咗,咁佢自己讀,又點諗 ...

就係因為甘先煩. 參觀又參觀過. 問親佢又無意見.

可否比D意見香島是Band 幾?

bbforever 發表於 18-12-31 15:48
就係睇埋中四選科和DSE成績,才有所顧慮,而家還未知仔邊方面較優,我覺得我仔只有數學比較像樣少少,鍾意 ...
鍾意計數既然人其實唔會鍾意讀account
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-1-1 19:37
十分同意!

……
我唔知將來係點,盡量揾間適合就得(希望),暫時睇到阿仔對數字幾敏感,先忽發其想…

過多兩年佢大過咗,揀科都唔輪到我話事…

其實讀咩科都唔緊要,最緊要佢讀得得心應手就好了…

醒目開學勳章 王國長老

我哥無得揀之下先讀 account
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~