用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 面試presentation skill
go

面試presentation skill

小兒presentation skill 麻麻 ,吾會同人爭野,變相係如果group discussion 就可能會輸蝕。心儀銀禧同銘基 可以嗎?

pypy405 發表於 18-12-30 09:27
小兒presentation skill 麻麻 ,吾會同人爭野,變相係如果group discussion 就可能會輸蝕。心儀銀禧同銘基  ...

成績呈2未派 平均分有85-88 深水埗區學校 吾知自行選呢兩間可以嗎

IloveJJ 發表於 18-12-30 10:55
唔同人爭野,與group discussions 麻麻未必相等喎!我仔都係你講呢種性格,但佢响學校既小組討論幾高分架, ...

認同呀! 我囡都係由細到大唔同人爭野, 如生日會派禮物佢唔會主動去攞, 小醜派玩具佢又唔去排, 佢其實唔恨要, 但我做家長成日拍佢呢D性格會好蝕底.

但原來佢PRESENTATION SKILL好強, 佢有自己口材有信心, 好有唸法既人, 自細睇好多課外書, 所以, 好多野都UP到2咀, 又有玩辯論, 所以, 對佢有莫大幫助.

回覆樓主

我個係怕羞 慢熱 唉

IloveJJ 發表於 18-12-30 10:55
唔同人爭野,與group discussions 麻麻未必相等喎!我仔都係你講呢種性格,但佢响學校既小組討論幾高分架, ...

佢同熟悉既人ok 但interview 面對吾識既人就....

pypy405 發表於 18-12-30 09:50
成績呈2未派 平均分有85-88 深水埗區學校 吾知自行選呢兩間可以嗎
...

分數無用,中學睇ranking

pypy405 發表於 18-12-30 11:59
佢同熟悉既人ok 但interview 面對可識既人就....
咁同佢報下面試班TRAIN下, 我囡PRESENTATION好, 但我都有比佢上, 當興趣班上下無妨, 有D細節可能面試班會教到.

29XX86 發表於 18-12-30 12:12
咁同佢報下面試班TRAIN下, 我囡PRESENTATION好, 但我都有比佢上, 當興趣班上下無妨, 有D細節可能面試班會教 ...

有冇好介紹呀

pypy405 發表於 18-12-30 12:31
有冇好介紹呀

見PM

29XX86 發表於 18-12-30 12:39
見PM

麻煩冇既pm 我吖

e2m 發表於 18-12-30 12:11
分數無用,中學睇ranking

真係好想知大約ranking 係幾多