用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 除了鲜奶外,大家小朋友小學時吃邊隻奶粉? ...
樓主: GCG
go

除了鲜奶外,大家小朋友小學時吃邊隻奶粉? [複製鏈接]

bbsonyy 發表於 19-1-4 00:23
有研究話飲牛奶唔好,所以唔會日日飲,  但又有人話好,所以唔敢戒晒
現在除左牛奶, 仲會飲荳奶, 燕麥奶 ...
講開飲牛奶, 又有個故事。

話說我飲鮮奶好易肚all, 咁第一次有BB, 緊係驚死, 驚肚all all埋個BB出嚟, 所以我完全唔飲鮮奶, 飲荳奶, 心諗, 都係奶啫。阿大出世時靚就好靚, 不過黑到朱古力咁。C6就埋怨我, 話我唔飲奶搞到阿女咁黑。我話都唔科學。但你知啦, 佗住BB既女人無論讀幾多書都會變得迷信唔科學, 於是, 佗阿細時我成日飲牛奶, 阿細出世時真係好白淨。

little_yolky 發表於 19-1-4 09:12

話說我飲鮮奶好易肚all, 咁第一次有BB, 緊係驚死, 驚肚all all埋個BB出嚟, 所以 ...

但我陀住阿仔時冇飲奶一樣白淨
可能黑色素比晒阿大,所以阿細冇

little_yolky    發表於 19-1-4 09:29

little_yolky 發表於 19-1-4 09:12

話說我飲鮮奶好易肚all, 咁第一次有BB, 緊係驚死, 驚肚all all埋個BB出嚟, 所以 ...
有位朋友相信飲麥精維他奶都會變黑

little_yolky    發表於 19-1-4 12:55

IloveJJ 發表於 19-1-4 09:40
咪唔關事囉!我兩個都無飲,咪都係一個白淨一個黑啲。

係咪大仔黑,細仔白?

‹ 上一主題|下一主題