用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急需九龍禮賢資訊,求大家進來分享~
樓主: Snoopy_mama
go

急需九龍禮賢資訊,求大家進來分享~

回覆樓主

聽日就註冊,有點心大心細,因為仲有兩間龍校未公布結果

Applesonic 發表於 19-1-13 23:02

我哋決定唔會註冊了!希望有心儀禮賢家長會收到call waiting !

Applesonic 發表於 19-1-13 23:02

今日已經去咗註冊你有嗎?

Miloeva 發表於 19-1-14 18:34
今日已經去咗註冊你有嗎?

最後都註冊了,因為九龍禮賢都是好學校

我放棄了am offer,選了宣幼!其實禮賢我都好like.pm家長可申請am.加油!

Applesonic 發表於 19-1-14 18:36
我都已經註冊了 ^-^  我囡囡係AM呀,唔知大家日後會否同班呢!

Snoopy_mama 發表於 19-1-15 09:45
我都已經註冊了 ^-^  我囡囡係AM呀,唔知大家日後會否同班呢!

我囡囡是pm班

Applesonic 發表於 19-1-14 18:36

回覆樓主:

今日禮賢出左話無waiting位同無上午班位

oumihei 發表於 19-1-17 10:01
今日禮賢出左話無waiting位同無上午班位
禮賢咁快已經無WAITING位,証明左禮賢是各位收到OFFER的家長既心儀學校,所以大家都勇躍註冊喔!

我係禮幼用家,如果講英文,禮幼未必最多資源,但整體學術唔係坊間想像咁少,至少K1上學期就一星期有四份功課(雖然都係油顏色之類)。
so far我好鍾意禮幼,原因係小朋友入咗禮幼後變得好有自信,學校著重品德教育,小朋友好強烈自覺要自理、勇敢等等,呢啲我覺得非常重要。同埋學校比一般幼稚園校園大,小朋友戶外活動多,都係我重視嘅。
有啲家長入咗禮幼仍然擔心學術唔夠,我只可以話世事無咁完美,我個人著重品德多於一切,所以禮幼好啱我

回覆樓主

小朋友禮賢細b k1, 今年以超大b考k有名幼甚至神幼offer, 我認為禮賢教學也功不可沒!

lazycat317 發表於 19-1-19 16:08
我係禮幼用家,如果講英文,禮幼未必最多資源,但整體學術唔係坊間想像咁少,至少K1上學期就一星期有四份功 ...

原因係小朋友入咗禮幼後變得好有自信,學校著重品德教育,小朋友好強烈自覺要自理、勇敢等等,呢啲我覺得非常重要。--> 非常認同, 我都覺得喺幼稚園階段品格同自理上既培養先係最重要呢!

happyschooling 發表於 19-1-20 16:27
小朋友禮賢細b k1, 今年以超大b考k有名幼甚至神幼offer, 我認為禮賢教學也功不可沒!
...
恭喜你呀! 咁請問你小朋友係插班神校K2 定重讀K1 呀?

煩請問禮賢家長,禮賢係用邊種phonics? Jolly phonics or Letterland phonics or mels phonics?

cherrypun 發表於 19-1-21 12:45
煩請問禮賢家長,禮賢係用邊種phonics? Jolly phonics or Letterland phonics or mels phonics?
...
我都想知呀..!

回覆 cherrypun 的帖子

係咪講緊本書呢?我哋好似呢三本都唔係喎

Snoopy_mama 發表於 19-1-21 09:33
原因係小朋友入咗禮幼後變得好有自信,學校著重品德教育,小朋友好強烈自覺要自理、勇敢等等,呢啲我覺得 ...
百客應百貨啦,我哋覺得重要其他家長未必覺得重要,禮幼嘅長處大家都應該知,所以家長選自己合適嘅就可以了