用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 band 1 a 男唔理地區,自2 你們點選
樓主: herryluk
go

band 1 a 男唔理地區,自2 你們點選   [複製鏈接]

MamaQueen 發表於 19-1-15 17:28
其實我都有「應否進取d?」的疑惑。我囝成績屬Band 1 top, 自一已交SJC。自二我仍猶豫中,打算報聖言(同區 ...

有條件點解唔進取d?

hkpapa852 發表於 19-1-11 08:21
派位組別只有3個,所謂A/B/C只係坊間慣常再為學生/學校分級既稱呼,不影響統一派位。
...
想問油尖旺轉去九龍城網有機會跌band嗎? 九龍城網B1學校係未多選擇過油尖旺?

MamaQueen 發表於 19-1-15 17:28
其實我都有「應否進取d?」的疑惑。我囝成績屬Band 1 top, 自一已交SJC。自二我仍猶豫中,打算報聖言(同區 ...

我就報迦密同埋聖言, 唔想谷得佢太犀利。

LeeCC 發表於 19-1-15 05:46
小四考左,是否都可以放portfolio ?

覺得係重要就擺落去啦都冇問題嘅, 起碼學校知道你個級別

herryluk 發表於 19-1-17 19:26
覺得係重要就擺落去啦都冇問題嘅, 起碼學校知道你個級別

因為我見幾間學校的form只係話小五六的證書,甘我驚擺小四的證書好怪,但有些證書又真係小四前取得,可能小六交表前未有考到更高級的證書,例如樂器考級,係咪要放早前考的cert 呢?  學校會唔會睇到唔係小五六考的,唔收呢?

LeeCC 發表於 19-1-17 20:22
因為我見幾間學校的form只係話小五六的證書,甘我驚擺小四的證書好怪,但有些證書又真係小四前取得,可能 ...
就算學校只要求小五、小六成績表 ,多數都會睇埋小4至小6既證書/獎狀。

bbforever 發表於 19-1-17 20:43
就算學校只要求小五、小六成績表 ,多數都會睇埋小4至小6既證書/獎狀。

明白了,謝謝兩位
‹ 上一主題|下一主題