用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 小孩近來很衝動
go

[過動] 小孩近來很衝動 [複製鏈接]

我小孩近來很衝動,常拍打人,和人口角,冇禮貌,小小就大聲罵人,最接受不了打人和態度不好。。。還有情緒很高漲,起伏很大,又唔認錯。。。。唔識点幫佢地
   3    0    0    0

Atomoxetine 發表於 18-12-19 12:52
請問小朋友是否確診有 ADHD?
會否考慮食藥?

又確唔到診,因為佢抄寫手冊很充足,又小唔見野所以未能確診喎。。。但dr說可以一試藥,食了幾日8小時r字藥,暫未見到顯著效果也見不到有任何負作用,究竟係咪這藥不適合佢,我真係唔明点解咁都確唔到診但又可以俾佢試藥,我係政府睇的,我寧願佢確診,起碼可以有封信攞到支援。。。

Atomoxetine 發表於 18-12-19 14:11
請問小朋友平日容易緊張及焦慮嗎?
8小時的藥 (Ritalin LA) 應該會有少少轉變,
例如: 服用後6小時會專注一 ...

冇錯,好焦慮

stupideee123 發表於 18-12-24 10:40
https://chat.whatsapp.com/CGhMpTxcXsz0g78bozHJau睇下幫唔幫到你

Ok thx

bestwish 發表於 19-1-4 15:47
我囝已4年班, 都極少唔見野。佢都係情緒失控發皮氣無禮貌果種。 醫生說佢係D非典型既ADHD.  CAC評估報告都 ...

我嗰個試左,要先停,食左仲難搞過示食,可能份量唔夠。。。。
‹ 上一主題|下一主題