用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 順利晶晶幼稚園一問
go

順利晶晶幼稚園一問

我仔從小喜愛英文, 之前做過功課話晶晶以英文為主,我仔剛剛收到AM OFFER,其實我地兩公婆都PREFER全日的,有一間保良局的全日OFFER,但又知個仔好中意英文,想問各位媽媽晶晶的英語授課如何?謝謝!

jirochan 發表於 18-12-18 19:21
我仔從小喜愛英文, 之前做過功課話晶晶以英文為主,我仔剛剛收到AM OFFER,其實我地兩公婆都PREFER全日的,有 ...

我女讀緊晶晶n班,講真,依間學校是非常唔錯的。每班有一位外藉老師+一位香港老師。另外所有老師都好有愛心,我女都好中意學校。

hoiki718 發表於 18-12-19 17:46
我女讀緊晶晶n班,講真,依間學校是非常唔錯的。每班有一位外藉老師+一位香港老師。另外所有老師都好有愛心, ...

多謝你回覆呀媽媽!小朋友英文明顯強左嗎?佢8成英文授課是真的嗎?我覺得佢校舍真係有少少細,無戶外地方比小朋友跑跑跳跳

jirochan 發表於 18-12-20 11:59
多謝你回覆呀媽媽!小朋友英文明顯強左嗎?佢8成英文授課是真的嗎?我覺得佢校舍真係有少少細,無戶外地方 ...

個日面試我同梁主任傾,話佢講野表達能力好弱,佢都有了解情況再同我講小朋友係咁樣,而個日面試既Miss evanna都好nice,成日講”surprise me”話我仔都識好多wording好叻

jirochan 發表於 18-12-20 11:59
多謝你回覆呀媽媽!小朋友英文明顯強左嗎?佢8成英文授課是真的嗎?我覺得佢校舍真係有少少細,無戶外地方 ...

需然校舍細,但小朋友的確返得開心,就連d姨姨嬸嬸都好好人!好有愛心!
睇得出真係好錫小朋友,英文應該係可以學得好好的..因為個外藉老師會不停對住你講英文(emoji) 我小朋友都好中意佢地

如果真係揀晶晶,我祝你好運。首先,你要make sure你有兩大條件先好讀。
一係你肯定你小朋友本身英文好,乖同叻。
因為D外藉老師係印藉,而且常常發夢,小朋友做緊咩都唔知。
而校長,我除左畢業禮利個日,從來冇見過佢係學校出現,
呢間學校冇野叻,最叻就係hea你,佢地最驚樓上班阿Sir家長,所以第二係你自問自己要夠惡夠硬淨,因為夠惡夠硬淨又鍾意投訴既家長,學校就會怕左你之後就晒你,但如果好似我咁冇諗過幼稚園會咁恐怖既家長,傻下傻下入到去,會比人攪到訓唔著 ,小朋友會比人誣陷、冤枉,當學校發現對方家長屈完我小朋友,佢會當冇事,唔好以為學校會幫你主持公道,佢會叫你算數,佢地好驚班麻煩家長攪大件事,所以選擇犧牲你同你小朋友。我小朋友已經畢業了,想起幫個仔揀左晶晶幼稚園(順利分校)都覺得對佢唔住,大家可以唔信我講,因為可能晶晶幼稚園(順利分校)好適合你的小朋友。