用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 真道19-20年有冇普通waiting巳收call?
樓主: ivyivyivy1
go

真道19-20年有冇普通waiting巳收call?   [複製鏈接]

belgiumchoco 發表於 19-2-26 12:10
Congrats! 請問係priority wait list  or wait list?

係呀,係之前優先備取生

剛已放位, 希望等緊的好快有好消息

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

belgiumchoco 發表於 19-3-25 19:33
Congrats! 請問是優先備取生嗎

不是,普通後備生

nakaiyan 發表於 19-3-25 19:36
不是,普通後備生

太好啦

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

醒目開學勳章 王國長老

版主最後通知

在此回覆後如再發現,一律直接給予警告牌,屢次違規者會被禁言或封鎖帳戶,敬請留意!

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

belgiumchoco 發表於 19-3-25 19:40
太好啦

我都收到取錄email

AD+AD 發表於 19-3-26 01:02
我都收到取錄email

昨日大量waiting 位出offer email

回覆樓主:

請問哩批幾時註冊

回覆 livelihood 的帖子

4月3同4號

啱啱係前几版睇左不同真道的批鬥文章⋯腦中 一片混亂。
我細女出年都想考。由於家住新界西,好遠⋯但都做左d資料搜集,想問多點有關這學校的資訊!
由於佢係全港收生,係咪住邊都能有校車提供架?不過,如果要參加課外活動嘅話係咪就有校車都無用?😅
有人話揀得呢間就唔係睇佢成績,係睇佢嘅教學模式,大家都同意嗎?
最後想問下大家嘅interview 心得⋯⋯有無咩小tips ?

新界西wor.......
如無意搬,何必呢

aphros12 發表於 19-4-14 02:33
我細女出年都想考。由於家住新界西,好遠⋯但都做左 ...

揀學校好重要既一個環節就係地點, 因為一讀好大機會係同區讀11至12年....太遠大人小朋友都辛苦....
尤其真道放學時間係4點15分, 有課外活動的話會再晏D同埋會無校車接送

aphros12 發表於 19-4-14 02:33
我細女出年都想考。由於家住新界西,好遠⋯但都做左 ...

有元朗同學仔
放學返到荃灣西站都已經5點幾
仲要轉西鐡返屋企

真係要諗清楚係咪頂得順咁遠車程

回覆樓主

不如試想像一下自己每日由新界西到TKO 返工,自己大人感覺如何?

回覆樓主

剛收到打電話call waiting,我已reject,希望等緊的快點有好消息

I just received the call waiting too (emoji)
‹ 上一主題|下一主題