用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 瑪利曼, 聖士提反女
go

瑪利曼, 聖士提反女

自行那間機會大啲呢?大家鍾意邊間多啲?

回覆 greenlover 的帖子

聖士提反女易d

greenlover 發表於 18-12-10 11:11
自行那間機會大啲呢?大家鍾意邊間多啲?
自行邊間機會大啲,好睇小朋友既實際情況。大家鍾意邊間多啲,同你小朋友鍾意邊間多啲其實無太大既關係。老實講,我建議帶小朋友去兩間學校睇下,然後問小朋友,佢鍾意邊間多啲,始終將來六年係佢讀,唔係我哋呢班吹水既讀。

LittlePigmom 發表於 18-12-10 11:18

聖士提反女易d
一般情況係,聖士提反女容易啲;但係如果小朋友英文好,多野講(有紋有路),醒醒目目,可能瑪利曼反而容易啲。

回覆樓主:

請問大家知不知瑪利曼自行,大約有多少位是留給自己小學?幾多留給其他小學?

誇區B1a 女 ,自二選SSGC穩陣嗎???
自一,試MCS

瑪利曼近年自行曾收數位英文了得(成績+說話~家庭背景關係)+音樂了得(不是五六級) / 有天份的 (例如懂作曲又獲獎~不是細比賽). 當中也有運動了得, 奪獎無數的小霸主

回覆樓主:

有冇家長知瑪利曼in幾多人,係咪全in,自行收出面有幾多位,唔該。

http://www.mss.edu.hk/S1Admission/Adm1920/s1adm1920.htm
自行收 43人,其他資料都可以响網址睇吖 ^^