用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有冇住在Tonbridge附近的監護人介紹
樓主: keleina
go

請問有冇住在Tonbridge附近的監護人介紹 [複製鏈接]

阿仔去讀year 12,我諗主要都係想佢exeat時有得住,所以最緊要係homestay嘅質素,我咁樣諗啱唔啱?其他嘅guardian service 還有什麼要注意呢?請分享吓經驗,謝謝

醒目開學勳章

keleina 發表於 18-12-12 21:03
阿仔去讀year 12,我諗主要都係想佢exeat時有得住,所以最緊要係homestay嘅質素,我咁樣諗啱唔啱?其他嘅gu ...

對! 如果家長可以直接同學校溝通, 基本上不需要guardian太多協助, 只需要他們在exeat, term holiday或生病時安排homestay及的士接送. 另外, 可以要求他們出席學校parents day

Brianmommy 發表於 18-12-12 16:59
用過3⃣️次Host family,2次非常近,1次遠少少,因為附近的都去了旅行,都係單人或雙人房,環境不錯 ...

不是全年(3個學期)也是用同一個 host family 嗎?謝謝

ricenoodle 發表於 18-12-18 16:59
不是全年(3個學期)也是用同一個 host family 嗎?謝謝
不是。仔每次只住2晚,但是每個家庭的環境都不錯。

回覆 3b 的帖子

It's a guardian company.
‹ 上一主題|下一主題