用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南k1
樓主: katiechan0124
go

迦南k1   [複製鏈接]

回覆 superkkk156 的帖子

我都有quit這個想法,先唔講收生安排十分差之外,其覺學校本身學術方面我覺得唔錯小朋友學到野,而現在我又無其實更好的選擇諗到俾小朋友讀,所以都想了解下,如果QUIT左,有無家長有好的建議給我俾小朋友升K1前去學習呢?可以PM我呀,真心想知, THX

dml1508 發表於 19-1-15 09:51
回覆 superkkk156 的帖子

我都有quit這個想法,先唔講收生安排十分差之外,其覺學校本身學術方面我覺得唔 ...

小朋友先得果2 ,3歲 ,仲有好多年要讀書..可以的俾佢學下其他想學的
唔想俾迦南「軒」住走

我係上年in迦南N班唔收。今年再來報k1嘅家長。理性啲講,如果外來生其實係唔會收,咁其實佢無需俾任何人報k.
佢俾外來生報k, 就應該俾一部分位置佢地入。
但學校一定係收你們已讀n嘅多。
我呢啲連n都入唔到嘅,可能連叉隻腳入去迦南嘅機會都無。但我睇到好多人嘅經歷,真係唔好。正如我上年n班waiting, 最後無通知,以為無位啦。
點知上佢校網發現仲可以報名讀N,pm有位。我見到都好嬲。
收生呢個安排,真係令人有好差嘅回憶

我小朋友係CANNAN K1外校生
其實大概有50% K1都係外校生
不存在有得IN, 但唔收外校生既問題

WongBB2016 發表於 19-11-25 09:36
我小朋友係CANNAN K1外校生
其實大概有50% K1都係外校生
不存在有得IN, 但唔收外校生既問題

因為好多N班家長知道自己小朋友要後補可能冇得直升K班,已馬上搵其他學校!因學校要到五月先通知候補名單,已經太遲了!可以直升K班的,有部份又不選擇留在迦南!

katiechan0124 發表於 18-12-7 18:08
囡囡係細b, 今日收到學校通知未有學位。so sad本身喺原校讀緊n

邊區?

231274 發表於 19-11-25 18:07
因為好多N班家長知道自己小朋友要後補可能冇得直升K班,已馬上搵其他學校!因學校要到五月先通知候補名單 ...
原校上的家長都話CANNAN無保證K1會收返
大家都2準備,你揀人,人揀你

‹ 上一主題|下一主題